Jonas Folger wint ook beide races in Hockenheim en is daardoor ongeslagen IDM Superbike kampioen geworden. Ilya Mikhalchik en Dominic Schmitter scoorden beiden een tweede plaats. Pepijn Bijsterbosch finishte als achtste en negende. Ricardo Brink scoorde een top-tien klassering in de tweede race.

Jonas Folger kon de titel eigenlijk al niet meer ontgaan voor aanvang van de laatste IDM Superbike races op de Hockenheimring. Folger had de zes voorgaande races gewonnen en begon aan de slotdag van het seizoen met een voorsprong van 43 punten op Ilya Mikhalchik. De nummer drie in het klassement Florian Alt was afwezig vanwege verplichtingen in het WK Endurance, net als Erwan Nigon. Na kwalificaties in wisselende weerscondities mocht Dominic Schmitter vanaf pole position vertrekken voor Vladimir Leonov en gastrijder Balint Kovacs. Mikhalchik, Daniel Kartheininger en Folger kwalificeerden zich op de tweede startrij. Pepijn Bijsterbosch stond elfde op de grid, Danny van der Sluis twintigste en Ricardo Brink drieëntwintigste.

Race 1
De baan was zo goed als droog bij de start van de eerste race. Wel waren er naast de ideale nog steeds natte plekken. Leonov pakte in de eerste ronde de leiding voor Folger, Schmitter en Mikhalchik. Bijsterbosch kende een goede eerste ronde en schoof op naar een achtste plaats. In de tweede ronde kwam Leonov ten val. De Rus stapte nog wel weer op in het achterveld. Hierdoor kwam Folger alleen aan de leiding te rijden. De Duitser bouwde binnen vijf ronden een voorsprong van negen seconden op. Mikhalchik nam de tweede plaats over van Schmitter. Folger was niet te stoppen en won ook zijn zevende race van het seizoen. Dit betekende dat Folger de IDM Superbike titel 2020 veilig stelde. Mikhalchik kwam als tweede over de finish.

Achter Mikhalchik ontstond er een interessante strijd om de laatste podiumplaats. Marc Moser nam halverwege de race de derde plaats van Schmitter over, maar de Duitse Yamaha rijder maakte een fout en viel daardoor terug. Schitter reed daardoor lang weer op plaats drie, maar in de voorlaatste ronde werd hij gepasseerd door gastrijder Valentin Debise. De Fransman was vanaf de vijftiende plaats gestart, maar kwam sterk naar voren en scoorde een podium. Debise vervangt Nigon bij het Kawasaki Webers Motos Racing. Schmitter werd vierde voor Moser en Toni Finsterbusch. Bijsterbosch kwam als negende over de finish. Brink kwam in de openingsfase sterk naar voren. Zijn opmars bleef steken op een dertiende plaats, waardoor hij wel weer de nodige punten voor het kampioenschap scoorde. Van der Sluis moest de groep die streed voor de laatste puntenpositie laten gaan en kwam als twintigste over de finish.

Race 2
Vanwege de gridregels in de IDM Superbike moesten Folger, Mikhalchik en Debise in omgekeerde volgorde vanaf de derde startrij vertrekken. Schmitter mocht door zijn vierde plaats opnieuw van pole position starten. De Zwitser pakte in de eerste ronde ook de leiding en kreeg Stefan Kerschbaumer achter zich aan. Daarachter kregen Folger en Mikhalchik het met elkaar aan de stok voor plaats twee. Bijsterbosch mocht vanaf de tweede startrij vertrekken en bemoeide zich in de openingsfase ook met de top-vijf posities. Van der Sluis kende een geweldige openingsronde en wist zich vanaf de twintigste plaats op te werken naar een elfde positie. In de tweede ronde zakte hij naar vijftiende plaats. Bij het ingaan van de vierde ronde brak de ketting van de TT Racing Team coureur en behoorde hij tot de uitvallers. Folger wist Mikhalchik van zich af te schudden. Eerst ging hij voorbij aan Kerschbaumer en daarna moest ook Schmitter eraan geloven. Ondertussen was Brink ook aan geweldige opmars bezig. De SWPN-coureur moest starten vanaf plaats drieëntwintig, maar wist in de tweede helft van de race binnen de top-tien te rijden.

Folger won ook de achtste race van het seizoen, waardoor hij ongeslagen bleef in het seizoen 2020. Schmitter wist Mikhalchik achter zich te houden in de strijd om de tweede plaats. Leonov wist als vierde te finishen voor Kerschbaumer, Moser en Debiste. Bijsterbosch kwam als achtste over de finish. Bijsterbosch werd ook de beste Nederlander in het eindklassement met een zevende positie. Brink zijn sterke inhaalrace eindigde op plaats negen net voor Alessandro Polita.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App