De IDM Superbike 1000 klasse rijdt dit weekend de vierde ronde van het kampioenschap op de Nürburgring. De Superbike-coureurs komen in actie tijdens een evenement voor het FIA European Truck Racing Championship waar zo’n 120.000 toeschouwers worden verwacht. Ilya Mikhalchik begint als klassementsleider aan het raceweekend in de Eifel.

Nadat de tweede race in Zolder vanwege een oliespoor niet doorging, staat de teller qua aantal IDM Superbike races in 2019 nu op vijf in plaats van zes. Dit weekend wordt op de Nürburgring de zesde en zevende race van het seizoen verreden in het bijprogramma van het FIA European Truck Racing Championship. Tijdens dit evenement georganiseerd door de ADAC worden er maar liefst 120.000 toeschouwers verwacht op het circuit in de Eifel.

De grip op de Nürburgring zal voor de IDM coureurs komend weekend anders zijn gebruikelijk, dit omdat de sessies tussen het programma van de truck-klassen zullen plaatsvinden. Er zal dan dus meer vuil en rubber op de baan liggen, dan wanneer er enkel motoren rijden. Het wordt dus interessant om te bekijken welke coureurs het beste met deze omstandigheden om kunnen gaan. De overige IDM-klassen rijden komend weekend niet op de Nürburgring.

Ilya Mikhalchik heeft 95 punten verzameld en de regerend kampioen staat daarmee bovenaan in de IDM Superbike tussenstand. De Oekraïner dit seizoen vergeleken met vorig jaar meer tegenstand van zijn teamgenoot Julian Puffe bij Alpha Racing Van Zon BMW. Puffe won één race en heeft door zijn constante uitslagen op dit moment slechts één punt minder dan Mikhalchik. Erwan Nigon staat met 71 punten op een derde plaats in de titelstrijd. De Nederlanders Pepijn Bijsterbosch en Ricardo Brink zijn goed begonnen aan het seizoen en stonden beiden al eens op het podium.

Bijsterbosch staat vierde in de tussenstand met 61 punten en heeft vijf punten meer dan Brink, die direct achter hem staat in het klassement. Alessandro Polita staat zesde in het kampioenschap met 51 punten. De derde Nederlander Bobby Bos raakte kort voor het raceweekend in Zolder geblesseerd bij een test in Most, waarbij hij een aantal pezen in zijn bovenbeen afscheurde. Een zeer vervelende blessure, maar de 20-jarige Bos is hard aan het werk met zijn revalidatie en hoopt dit seizoen nog weer op zijn Suzuki te kunnen stappen.

Omdat de IDM Superbike klasse rijdt tijdens het truck evenement, ziet het tijdschema er ook anders uit dan gebruikelijk. Donderdagmiddag hebben de coureurs een vrije training van een uur en vrijdag staan er twee kwalificatietrainingen op het programma. Zowel zaterdag en zondag wordt er een race verreden, die respectievelijk om 13:05 uur en 14:50 uur van start gaan. Een week na de Nürburgring, komen alle IDM-klassen weer gezamenlijk in actie op het circuit van Schleiz.

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App