Superbike IDM Zolder: Dubbel voor Fritz en de Boer

6

Prima dubbel voor Danny de Boer (Fotocredit: Tiny Kolsters)

Marvin Fritz (Superbike) en Danny de Boer (Superstock 1000) pakten op de omloop van Terlaemen nabij het Belgische Zolder de dubbels in hun respectievelijke klassen. De Boer pakte tevens de dubbel in het ONK.

Fritz en Gines trokken er vanuit de start wederom samen van tussen en gaven elkaar geen strobreed toe. De strijd duurde tot aan het einde van de twaalfde ronde. Gines ging, aan de leiding rijdend, onderuit in de Jacky Ickx chicane en vergooide daarmee zijn kansen op de overwinning.

Fritz reed de resterende ronden gedecideerd uit en pakte de Superbike dubbel voor de verrassende Tsjech Jan Halbich op de Holzhauer Honda. Bastien Mackels finishte de race als vijfde en werd daarmee derde in de Superbike uitslag voor de na zijn val sterk teruggekomen Mathieu Gines.

De Superstock 1000 en ook ONK strijd duurde wat langer. Na de val van Gines reed Luca Grünwald fysiek op de derde plaats in de race met in zijn kielzog Danny de Boer en Vincent Lonbois.

In de 13e ronde kwam Lonbois voorbij aan de Boer waardoor de Herpigny BMW rijder de leiding nam in de ONK strijd in deze gecombineerde race. Twee ronden later eindigde de race van de sterk rijdende Belg echter in de grintbak van de Jacky Ickx chicane waarmee de strijd om de ONK overwinning beslist was in het voordeel van Danny de Boer.

De SWPN rijder hield de druk vol op de ketel bij Luca Grünwald en wist in de laatste ronde zijn Yamaha voorbij de Yamaha van Grünwald te prikken waardoor ook de 25 Superstock 1000 punten de kant van de Staphorster opgingen.

Een belangrijke dubbel voor de Boer die het weekend nog begon met een punt achterstand op Grünwald maar nu met een voorsprong van 29 punten op de Duitser richting de volgende Superbike IDM ronde op het circuit van Schleiz kan afreizen.

Jan Bühn pakte met een derde plaats zijn tweede podium van de dag in de Superstock 1000 klasse. De Duitser wist nipt voor te blijven aan Stefan Kerschbaumer en Pepijn Bijsterbosch die tevreden kan terugkijken op dit weekend.

Koen Zeelen kon in deze tweede race zijn prestatie van eerder op de dag niet helemaal herhalen maar een veertiende plaats overall en negende plaats in de sterk bezette Superstock 1000 klasse is nog steeds een nette prestatie.

Nigel Walraven kwam prima als elfde over de meet en werd daarmee tweede in de ONK strijd terwijl Rob Hartog met een 15e plaats overall de derde ONK positie voor zich wist op te eisen. Johan Fredriks werd vijfde in de ONK strijd voor Johan Fredriks. Kevin Mos finishte de race op een negende plaats in de ONK uitslag. Tim van Ooijen kende een uitstekend eerste deel van de wedstrijd maar ging helaas voor hem onderuit wat einde race betekende.