In de eerste IDM Supersport 300 race ging de winst zaterdagmiddag naar een sterke Dennis Koopman. De Pearle Gebben Yamaha rijder kwam vanaf de achtste startpositie snel naar de leiding en wist de rest van het competitieve veld gedurende de race af te schudden. Kevin Mijwaart en Finn de Bruin pakten na een harde strijd de plaatsen twee en drie.

Finn de Bruin kwam als leider uit de eerste ronde met in zijn kielzog Kevin Mijwaart, Joep Overbeeke en de goed gestarte Dennis Koopman. In de tweede ronde kwam Koopman naar de leiding en de Pearle Gebben rijder trok er vervolgens flink aan.

Koopman trok de kopgroep van in eerste instantie tien rijders meer en meer uit elkaar waarbij Kevin Mijwaart en Finn de Bruin het langst konden aanhaken.

Halverwege moesten zij echter ook het wiel van Koopman lossen die het tempo ongelooflijk strak wist te houden. Nadat het gaatje één maal geslagen was reed Dennis Koopman keurig naar een meer dan verdiende overwinning.

Daarachter vochten Kevin Mijwaart, Joep Overbeeke, Daniel Blin, Toine Gierkink, Finn de Bruin, Jan-Öle Jähnig en Noah Bronkhorst om de plaatsen twee tot en met acht. Het lukte Kevin Mijwaart om zich in het tweede deel van de race iets los te rijden van de achtervolgers en dat was voldoende om de tweede plaats veilig te stellen.

In de strijd om de derde plaats was het sterkste eindschot voor Finn de Bruin waardoor hij mee mocht naar het podium. Joep Overbeeke greep daar met een vierde plaats net naast. Gastrijder Daniel Blin uit Polen werd vijfde gevolgd door Noah Bronkhorst, Toine Gierkink , Jan-Öle Jähnig, Max Kappler en Jaro Hoekstra op een keurige tiende plaats.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag