Jan Ole Jähnig start zondag op de Hockenheimring tijdens beide IDM Supersport 300 & Yamaha R3 Cup races vanaf de pole positie. Kevin Mijwaart en Max Kappler mogen eveneens vanaf de eerste startrij aan de races beginnen.

Jähnig reed op vrijdag tijdens de eerste kwalificatietraining al verreweg de snelste tijd en daar kwam ook tijdens de tweede kwalificatietraining niemand bij in de buurt. De tweede kwalificatietraining kende al direct een rode vlag door een valpartij van Louise Reissig. De Duitse jongedame lag aan de rand van de baan en had medische assistentie nodig waardoor terecht de rode vlag werd uitgestoken. Het rechterbeen van Reissig werd gefixeerd waarna ze met een ambulance werd overgebracht naar het medical center.

In het vervolg van de training gingen ook Phillip Cavegn en Jan Ole Jähnig onderuit waardoor de laatste helaas niet meer toekwam aan het verbeteren van zijn eigen tijd.

Kevin Mijwaart probeerde het zeker wel en wist zijn tijd van gisteren ook te verbeteren maar zijn 1’41.220 was toch nog ruim drie kwart tel langzamer dan de 1’40.454 die Jähnig in de eerste kwalificatietraining op de klokken had gezet. Ook Max Kappler verbeterde zijn tijd maar net als Mijwaart schoot hij er qua positie niets mee op.

Toine Gierkink bleef op de vierde plaats maar kwam in de verste verte niet aan zijn tijd vanuit de eerste kwalificatietraining terwijl Joep Overbeeke zich wel wist te verbeteren maar net niet genoeg om Gierkink van de vierde plaats af te duwen. Dennis Koopman mag als zesde aan de beide races beginnen en is daarmee de laatste rijder op de tweede rij.

Djoy Blommers trainde zich naar een prima zevende startpositie met een rij daarachter nieuwkomer Niek van den Broek op de elfde plaats net voor Jaro Hoekstra die de vierde startrij afsluit. Xavier van Duffelen zal vanaf de vijftiende plaats van start gaan met direct daarachter Thijs Sup en Mieke Abbink die opnieuw een flinke hap van haar tijd uit de eerste kwalificatietraining wist af te rijden. Luuk Sup en Milou van Leeuwen trainden zich respectievelijk naar de 18e en 20e startposities.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag