In de IDM Supersport 300 klasse pakte Joep Overbeeke zaterdag op het TT Circuit Assen de pole positie. De Nederlandse Yamaha R3 Cup coureur was een fractie sneller dan Kevin Mijwaart en Finn de Bruin die de plaatsen twee en drie voor zich opeisten.

Tijdens de Nederlandse ronde van het IDM op het TT Circuit Assen komen de Nederlandse Yamaha R3 Cup coureurs dit weekend opnieuw in actie tijdens een gezamenlijke wedstrijd met de Duitse collega’s in de IDM Supersport 300 klasse. Beide competities rijden twee gezamenlijke wedstrijden waarin er afzonderlijke punten te verdienen zijn.

Voor de IDM Supersport 300 klasse gold hetzelfde als voor de IDM Supersport 600 klasse tijdens de kwalificaties. Op vrijdag twee vrije trainingen en een kwalificatietraining en op zaterdagochtend een kwalificatietraining gevolgd door de eerste race op zaterdagmiddag.

Aangezien de eerste kwalificatietraining vrijdag in de namiddag op een droge baan verreden werd en de tweede zaterdagochtend op een kletsnatte baan was die eerste kwalificatietraining op vrijdag bepalend voor de startopstelling.

Joep Overbeeke was in die eerste kwalificatietraining de snelste. Hij noteerde een tijd van 1’56.848 waarmee hij Kevin Mijwaart (1’56.873) nipt af wist te troeven. Finn de Bruin gaf met 1’57.041 ook nauwelijks iets toe en pakte daarmee de derde plaats.

Gastrijder Daniel Blin uit Polen trainde zich naar een vierde plaats gevolgd door de Duitsers Max Kappler en Jan-Öle Jähnig. Toine Gierkink trainde zich naar de zevende plaats gevolgd door Dennis Koopman en Jaro Hoekstra.

Avalon Biddle toonde zich de snelste dame en trainde zich naar de vijftiende plaats met daarachter Mieke Abbink op een zeventiende plaats.

In de natte tweede kwalificatietraining was Joep Overbeeke eveneens de snelste gevolgd door Dennis Koopman en Toine Gierkink.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag