Jan Ole Jähnig start zondag op het circuit van Oschersleben tijdens beide IDM Supersport 300 races vanaf de pole positie. De Duitse Freudenberg Racing Team rijder troefde nipt Kevin Mijwaart en Finn de Bruin af.

In de eerste kwalificatietraining was Finn de Bruin nog de snelste geweest met Jähnig en Dennis Koopman in zijn spoor. Die tijden bleken uiteindelijk van nul waarde omdat de gehele top zestien in de tweede kwalificatietraining een stuk harder rond ging.

Helaas gold dat harder rondgaan in die tweede training niet voor Jaro Hoekstra. De Pearl Gebben Racing coureur ging aan het einde van de eerste kwalificatietraining hard en ook vervelend onderuit. Het leverde direct een rode vlag op en Hoekstra werd eerst langs de baan en daarna in het Medical Center van medische hulp voorzien.

Vanuit het Medical Center werd met een ambulance koers gezet naar het ziekenhuis voor het maken van scans om te zien of er mogelijk iets gebroken is. Inmiddels is het laatste bericht dat Jaro onderweg terug is naar het circuit en dat de verwondingen in elk geval meevallen. Ook Ewald ’t Hoen ging in de slotfase van de eerste kwalificatie onderuit maar hij bleef ongedeerd en kon in de tweede kwalificatietraining gewoon in actie komen.

In die tweede kwalificatietraining draaide Jähnig een tijd van 1’39.840 en de Duitser was daarmee bijna een halve seconde sneller dan tweede man Kevin Mijwaart. Finn de Bruin start als derde en laatste rijder vanaf de eerste startrij.

De tweede startrij kent in de personen van Joep Overbeeke en Noah Bronkhorst ook twee Nederlandse rijders met daarachter Max Kappler op de zesde plaats. Dennis Koopman trainde zich naar de zevende positie voor Toine Gierkink en Ewald ’t Hoen.

Xavier van Duffelen pakte de tiende plaats en als Jaro Hoekstra morgen alsnog van start kan gaan zal hij dat moeten gaan doen vanaf de elfde plaats.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag