IDM Supersport 300: Spannende titelstrijd krijgt een vervolg in Assen

199
Rick Dunnik (37), Colin Velthuizen (64) en Ruben Bijman (17) zijn de Nederlandse titelkandidaten | Foto credit: Damon Teerink

Het is erg spannend in het IDM Supersport 300 kampioenschap. De top-zes maakt nog aanspraak op de titel met Rick Dunnik, Colin Velthuizen en Ruben Bijman als Nederlandse kanshebbers. Komend weekend wordt in Assen de voorlaatste ronde van het seizoen verreden. Racesport blikt vooruit.

Het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) komt in het weekend van 6 t/m 8 september naar het TT Circuit Assen. De IDM Supersport 300 klasse rijdt de beide wedstrijden op zondagmiddag. Vorig jaar was het deelnemersveld nog niet heel groot in deze competitie, maar dat is dit jaar wel anders. Het is een sterke klasse geworden met een groot deelnemersveld. Dat is ook wel te zien aan de tussenstand. Met nog vier races te gaan staat de complete top-zes in het kampioenschap binnen 56 punten van elkaar. Angelo Licciardi heeft de beste papieren. De 23-jarige Belg heeft al veel ervaring in andere klassen en is bezig aan een constant seizoen voor het Benjan Racing Team. Op dit moment heeft Licciardi 171 punten en staat daarmee 20 punten voor op de nummer twee.

Ook de Nederlanders doen het erg goed in deze klasse. Koen Meuffels (Lausitzring), Victor Steeman (Most) en Scott Deroue (Gamma Racing Day – Assen) wisten dit jaar met een gastoptreden al een dubbele overwinning te scoren, zij zijn echter dit weekend niet van de partij vanwege WK verplichtingen in het Portugese Portimâo. Daarnaast hebben we ook Nederlandse kanshebbers op de titel. Rick Dunnik staat tweede in het klassement voor Colin Velthuizen en Ruben Bijman. Dunnik en Velthuizen zijn vanaf het begin van het seizoen al snel. Dunnik pakte tijdens het eerste evenement op de Lausitzring het volle puntentotaal achter gastrijder Meuffels. Velthuizen pakte zijn eerste 25 punten tijdens de Gamma Racing Day. De nummer vier Bijman begint steeds beter op dreef te raken, ondanks dat hij bij een crash een Schleiz een breuk opliep in zijn pols. Het Nederlandse drietal wil graag voor eigen publiek een belangrijke slag slaan, voordat het circus vertrekt naar de laatste ronde op de Hockenheimring. De Tsjech David Kuban en regerend kampioen Toni Erhard uit Duitsland doen ook nog mee in de titelstrijd.

Er zijn meer vaste Nederlandse deelnemers waar rekening mee gehouden moet worden. Walid Khan heeft pas twee evenementen (4 races) gereden, maar heeft al wel 86 punten verzameld omdat hij in iedere race een podiumscore behaalde. Khan is bezig aan sterke comeback en is in Assen ook één van de favorieten voor de eindzege. Daarnaast komt de 14-jarige Melvin van der Voort uitkomend voor SWPN steeds verder naar voren en haakte hij in Most en Assen al aan bij de voorste groep. De andere vaste Nederlandse deelnemers zijn; Roy Voermans, Mieke Abbink en Corine Brandhorst. Binnen de IDM Supersport 300 klasse wordt er dit weekend ook gestreden in de Yamaha R3 Cup. De Belg Sasha De Vits gaat aan de leiding in het kampioenschap acht punten voor Thom Molenaar en Niek van den Broek staat derde. Dit drietal gaat in de resterende zes races uitmaken wie zich Yamaha R3 Cup kampioen 2019 mag noemen.

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App