Rob Hartog heeft ook de tweede IDM Supersport 600 race op het TT Circuit Assen op zijn naam geschreven. De Kawasaki-coureur moest er hard voor vechten maar versloeg uiteindelijk Thomas Gradinger met klein verschil. Vasco van der Valk eindigde in de kopgroep op de derde plaats. 

Waar Hartog er op zaterdag nog met een ruime voorsprong vandoor ging moest de coureur uit Abbekerk er op zondag tijdens de tweede race veel harder voor werken. De Kawasaki-coureur kwam als snelste uit de startblokken, maar kon Thomas Gradinger niet afschudden.

De Oostenrijker kwam na vier ronden voorbij aan Hartog en door dit tumult konden ook Kevin Wahr en Vasco van der Valk weer aansluiten. Hartog en Gradinger wisselden vervolgens enkele keren van leidende positie, terwijl Van der Valk de druk bij Wahr opvoerde.

Hij hoefde echter niet veel te wagen er voorbij te komen, want met nog vijf ronden te gaan begon de Yamaha van Wahr te roken en snelheid te verliezen. De voormalig WK coureur moest voortijdig de strijd staken en zag daarmee kostbare punten voor het kampioenschap verloren gaan.

In de kopgroep van drie kon Hartog lange tijd geen vuist maken en met drie ronden op de klok zag hij ook Van der Valk voorbij komen. Hierop wist de EK Supersport 600 coureur echter zijn ritme wat te herpakken en al snel de leiding weer over te nemen. Wegrijden bij Gradinger lukte niet, maar uiteindelijk kwam Hartog met miniem verschil als winnaar over de meet. Van der Valk bleef tot aan het einde zicht houden bij de voorste twee mannen en uiteindelijk ging hij naar huis met de derde plaats op het podium.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag