IDM Supersport 600: Thuiszeges voor Enderlein, vierde plaatsen voor Kroeze

50
De IDM Supersport 600 klasse van start op de Sachsenring | Foto credit: Damon Teerink

Max Enderlein wint zijn thuisraces op de Sachsenring. In beide IDM Supersport 600 races was regerend kampioen Enderlein in gevecht met Martin Vugrinec. Sander Kroeze werd in beide races vierde achter Luca Grunwald. Glenn van Straalen scoorde een top-vijf klassering in de tweede race.

De dag voor de IDM Supersport 600 coureurs begon met hun tweede kwalificatie. Aangezien deze sessie om 8:45 uur werd verreden, was het met de lagere baantemperatuur lastig om de tijden aan te scherpen. Een aantal rijders deden dat wel, maar de poletijd van Max Enderlein kwam niet in gevaar. Ook de tweede tijd van Sander Kroeze bleef staan. Martin Vugrinec was het snelste in de tweede kwalificatie en schoof daarmee op naar de eerste startrij. Gabriel Noderer, Karel Hanika en Luca Grunwald plaatsten zich op de tweede startrij. Glenn van Straalen wist zich ook flink te verbeteren. Van Straalen was daarmee derde in de sessie en zevende overall. Na afloop werd zijn motor één kilo te ligt bevonden, waardoor Van Straalen drie posities op de grid achteruit werd gezet. Zijn zevende positie werd overgenomen door Victor Steeman. Dion Otten kwalificeerde zich als elfde, twee plaatsen voor Milan Merckelbagh. Jeroen Hilster en Joep Overbeek mochten respectievelijk als zestiende en drieëntwintigste de races aanvangen.

Race 1
Enderlein ging als leider door de eerste bocht in. Steeman kende vanaf de derde startrij een geweldige start en ging als tweede de eerste hoek in. Steeman viel al snel een paar plaatsen terug. Vugrinec kwam op plaats twee te rijden. Noderer kwam naar plaats drie, maar kon het tempo van Enderlein en Vugrinec niet volgen. Kroeze was na een mindere start naar plaats vier te komen, maar deed er even over voordat hij Noderer kon passeren. Op dat moment was het tweetal vooraan weg. Kroeze kreeg Grunwald achter zich aan. Aan kop bleef het lang spannend, maar in de slotfase was Enderlein toch net iets te sterk voor Vugrinec. Grunwald klopte Kroeze in de laatste ronden in de strijd om de laatste podiumpositie. Noderer finishte als vijfde, terwijl Van Straalen zich daarachter gedurende de race wist op te werken naar een zesde positie. Steeman finishte net achter Hanika als achtste. Otten die lang alleen op plaats negen reed, wist in de slotfase bijna nog aan te sluiten bij het tweetal voor hem. Merckelbagh finishte net buiten de top-tien op plaats elf en Overbeeke werd als twintigste geklasseerd. Hilster kwam niet aan de finish. Na een goede eerste ronde waarin Hilster als dertiende doorkwam, ging hij in de tweede ronde onderuit.

Race 2
Enderlein pakte ook kopstart in de tweede race en kreeg Vugrinec en Kroeze achter zich aan. Hanika lag vierde na de openingsronde voor Steeman. In de tweede ronde kregen Enderlein en Vugrinec het met elkaar aan de stok. Kroeze profiteerde optimaal nam de leiding over. Het waren in de eerste helft van de race veel positiewisselingen aan de kop van het veld. Dit zorgde ervoor dat er acht rijders vrij kort bij elkaar bleven. Naast Kroeze ook daarbij Steeman en Van Straalen. Halverwege de race wisten Vugrinec en Enderlein zich wat los te rijden. Grunwald op plaats drie kon vrij goed volgen, maar vond niet het achterwiel. Het tweetal vooraan wisselde regelmatig van positie. In de laatste bocht koos Enderlein een verdedigde lijn, maar dat op de finishstreep net voldoende om Vugrinec 0.024 seconde voor te blijven. Dit betekende een dubbele overwinning voor Enderlein op zijn thuiscircuit. Grunwald scoorde zijn tweede podium van de dag.

Kroeze reed achter de top-drie alleen naar een vierde plaats. Van Straalen won de strijd om plaats vijf van Stephane Frossard, Hanika en Noderer. Otten finishte net als in de eerste race op een negende plaats. Steeman, die problemen had met de grip aan de achterzijde, viel terug naar een tiende plaats. Merckelbagh werd twaalfde en Hilster kwam als zestiende over de finish. Overbeeke sloot zijn IDM ronde op de Sachsering af in eenentwintigste positie.

In het kampioenschap heeft Enderlein de leidende positie overgenomen van Kroeze. Het verschil tussen de twee rijders is dertien punten. Grunwald staat op een derde plaats in het klassement. Komend weekend rijdt de IDM Supersport 600 twee races op de Lausitzring.

Handige links IDM Sachsenring 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App