IDM: Winst voor ForŽs en Reiterberger in Schleiz

147

In de twee races op de Schleizer Dreieck ging het tussen Xavi ForŽs en Markus Reiterberger, in de eerste race pakte ForŽs een nipte overwinning op Reiterberger, in de tweede race wist Reiterberger weg te lopen van zijn concurrent. Lorenzo Lanzi werd in beide races derde.

<strong>Race 1</strong><br /> Vanaf pole positie pakte Markus Reiterberger in eerste instantie de leiding&nbsp; maar door de Van Zon Remeha BMW rijder werd in de eerste ronde bijna uit het zadel geworpen waardoor Xavi For&eacute;s hem wist te passeren. Reiterberger wist wel de tweede plaats vast te houden en bleef de rest van de race vlak achter de Spanjaard rijden. <br /> <br /> Met twee ronden te gaan was er een wisseling van de wacht, Reiterberger nam de leiding over van de regerend kampioen. In die laatste twee ronden laaide de strijd op en raakte beide rijders elkaar een aantal keer tot For&eacute;s in de laatste chicane laat remde en zo Reiterberger van de ideale lijn drukte om vervolgens 0,077s voor Reiterberger over de finish te komen.<br /> <br /> Lorenzo Lanzi had na een crash van Cameron Beaubier de derde plaats over genomen en kwam bijna 12 seconden later in die positie over de finish gevolgd door Matej Smrz, Kev Coghlan, Jan Halbich en Luca Gr&uuml;nwald.<br /> <br /> In de Superstock 1000 klasse waren gastrijders Ondrej Jezek en Marc Moser op hun Triple M by Barni Ducati&rsquo;s een maatje te groot voor de concurrentie. Jezek kwam 1,8s voor Moser als vierde over de finish en pakte daarmee de winst in de tegelijk met de Superbikes rijdende Superstock klasse waarna er 12,8s gewacht moest worden op derde man Lukas Trautman.<br /> <br /> Beste Nederlander was Pepijn Bijsterbosch met een negende plaats, Danny de Boer werd 12e en de Belg Vincent Lonbois pakte de tiende plaats.

<strong>Race 2</strong><br /> In de tweede race wilde Reiterberger niet lang wachten om voorbij For&eacute;s te geraken, de Duitser pakte bij de start meteen de leiding maar werd in de eerste ronde gepasseerd door de Spanjaard. For&eacute;s wist de daaropvolgende vijf ronden de leiding vast te houden voordat &lsquo;Reiti&rsquo; de leiding over wist te nemen om zich vervolgens los te rijden van For&eacute;s.<br /> <br /> Na 18 ronden kwam Reiterberger 7,161s voor For&eacute;s over de finish, 5,7s later volgde Lanzi die andermaal de derde plaats wist te pakken. Cameron Beaubier bleef nu wel overeind en pakte de vierde plaats voor Matej Smrz, Jan Halbich en Luca Gr&uuml;nwald. Kev Coghlan kwam in de voorlaatste ronde op een zesde plaats liggend ten val waarbij hij meerdere ruggenwervels brak.<br /> <br /> Ondrej Jezek nam kwam in de tweede race binnen zijn klasse in leidende positie door en reed daarbij op de baan in vierde positie voor Lukas Trautman, Romann Stamm, Marc Moser en Dominik Vincon., het zou echter mis gaan met de nummers vier en vijf in de race. Moser kon na drie ronden de pits in met een defecte versnellingspook en later moest ook Vincon opgeven met een technisch defect.<br /> <br /> Jezek reed andermaal naar een onbedreigde zege door ruim elf seconden op een vijfde plaats liggen als eerste in zijn klasse over de finish te komen, Trautman wist de tweede positie vast te houden en Stamm werd derde voor Marvin Frits en Stefan Kirschbaumer.<br /> <br /> Beste Nederlander was ook nu Pepijn Bijsterbosch door als op de Van Zon-Remeha-BMW zesde de finish te passeren, Danny de Boer reed de SWPN Yamaha naar de achtste te rijden voor de Belg Vincent Lonbois.<br /> <strong><br /> Tussenstand kampioenschap</strong><br /> Reiterberger staat stevig aan de leiding met 285 punten tegenover de 230 van For&eacute;s. Lanzi heeft 176 punten en Halbich (104 punten) en Max Neukirchner (101 punten) maken de top vijf vol. Bij de Superstock 1000 klasse is het Matthieu Gines die aan de leiding gaat met 227 punten, vlak daarachter staat Stamm (226 punten) en verder maken Trautmann (156 punten), Frits (147 punten) en Kerschbaumer (111 punten de top vijf vol.&nbsp; Bijsterbosch staat met 109 punten op de gedeelde zesde plaats en De Boer (92 punten) staat op de negende plaats.&nbsp; &nbsp;<br /> <br /> <strong>IDM Supersport</strong><br /> In de eerste race ging de winst naar Jan B&uuml;hn die 3,5s voor Marko Nekvasil over de finish kwam, Tatu Lauslehto werd derde voor Julian Puffe en Christan von Gunten. Frank Brouwer kwam als negende over de finish.<br /> <br /> De winst in de tweede race ging naar Nekvasil nadat hij 1,1s voor B&uuml;hn over de finish wist te komen, Julian Puffe reed de MtM Kawasaki naar de derde plaats voor Christan Stange en Lauslehto, Frank Brouwer kwam als 12e over de finish.<br /> <br /> <strong>IDM Moto3</strong><br /> Jonas Geitner wist Ernst Dubbink net ver genoeg achter zich te houden om de winst te pakken, het verschil was 0,731s op de finish. Martin Gbelec werd derde voor Matthias Meggle en Philipp Freitag.&nbsp; Walid Soppe pakte een zevende plaats en Sven Grevink werd negende.<br /> <br /> <a target="_blank" href="http://bit.ly/1Sp1IZw">Volledige uitslagen IDM Schleiz</a> <br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>