IDM Zijspannen: Mogelijke beslissing in titelstrijd en Nederlandse kanshebbers

94
De start van de IDM Zijspannen in Schleiz | Foto credit: Henk Teerink

De titelstrijd in 600cc en 1000cc klasse van de IDM Zijspannen nadert zijn ontknoping. Tijdens het IDM Assen gaan er 21 combinaties van start op het TT Circuit. In beide categorieën zijn er Nederlandse kanshebbers op de overwinning terwijl Tim Reeves en Mark Wilkes de titel kunnen veilig stellen in de 600cc klasse.

Aanstaand weekend komt het IDM kampioenschap naar het TT Circuit Assen en de IDM Zijspannen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er wordt sinds dit jaar gereden in twee klassen; een 600cc en 1000cc categorie. De IDM Zijspannen rijden in tegenstelling tot de overige evenementen maar één wedstrijd op het TT Circuit Assen. In de 600cc klasse zijn Tim Reeves met Mark Wilkes oppermachtig. De Britten hebben het Duitse bedrijf Berlin Express als hoofdsponsor en dat is de reden dat zij dit jaar naast het WK deelnemen aan het IDM. Reeves en Wilkes zijn dit jaar nog ongeslagen en het moet erg raar lopen willen zij dit weekend in Assen niet al de titel veilig stellen.

Voor de tweede plaats in het 600cc kampioenschap is het veel spannender, want er staan drie combinaties kort bij elkaar. Markus Schlosser met Marcel Fries staan tweede met 101 punten gevolgd door Bennie Streuer met Kevin Rousseau met 92 punten. Josef Sattler en Uwe Neubert staan vierde in het klassement met 89 punten. Met nog drie races te gaan ligt het dus nog volledig open wie er tweede gaat worden in de eindstand. Team Streuer heeft in de afgelopen periode de nodige technische tegenslagen gehad. De thuisrace in Assen bieden Streuer en Rousseau een mooie kans om deze negatieve flow om te buigen naar een positief gevoel in de laatste deel van het seizoen. De vriendin van Streuer, Ilse de Haas komt met Ferry Segers ook uit in de 600cc klasse. De Haas en Segers staan achtste in de tussenstand. In totaal doen er tien vaste 600cc combinaties mee aan de 600cc klasse. Dit weekend rijden ook Kees Endeveld en Jeroen Remmé mee als gastrijders. Endeveld en Remmé zijn bezig aan een goed eerste seizoen in het WK.

In de 1000cc klasse is het kampioenschap nog volledig open. Mike Roscher en Anna Burkard wisten na een matig begin van het seizoen de laatste vijf races te winnen. Hierdoor staan Roscher en Burkard nu aan de leiding in de 1000cc klasse met een voorsprong van 15 punten op de Zwitsers Andres Nussbaum met Manuel Hirischi. De nummer drie in het kampioenschap is John Smits met Gunter Verbrugge. Smits en Verbrugge staan 37 punten achter de leiders, maar met nog drie races strijden ook zij nog mee voor de titel. Smits en Verbrugge zijn altijd sterk in Assen en hun doel is dan ook om het gat naar de twee leiders te verkleinen komend weekend waaronder zij tijdens de laatste ronde in Hockenheim ook nog goede kansen hebben op de titel. Hilbert Talens staat met zijn Belgische bakkenist Frank Claeys op een nette vijfde plaats in de tussenstand. De overige Nederlandse combinaties zijn; Rogier Weekers met Remco Moes, Jord Klok met Kevin Kolsch, Wiggert Kranenburg met Jermaine van Middegaal en Wout Vermeule met Jarno Bouius.

Deze race voor de IDM Zijspannen staat zaterdagmiddag om 17:20 uur op het programma. De trainingen voor deze klasse zijn verdeeld over de vrijdag en zaterdag.

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App