Markus Schlosser heeft zaterdag met passagier Thomas Hofer in Schleiz de pole voor zich opgeeist in de zijspanklasse. De Zwitserse combinatie van Uwe Sattler kwalificeerde zich als tweede voor Bennie Streuer die dit weekend opnieuw met Gerard Daalhuizen in actie komt.

Schlosser is dit seizoen een maatje te groot voor de rest van het veld. Uwe Sattler komt nog het dichtst in de buurt maar Schlosser bedreigen zat er tot nu toe niet in en ook op het semi permanente stratencircuit van Schleiz lijkt dat vooralsnog niet te gaan gebeuren.

Bennie Streuer gaf voorafgaande aan dit seizoen aan zich te concentreren op het WK zijspannen waarin met 600cc motoren gereden wordt. Gerard Daalhuizen zou het IDM seizoen gaan rijden met Billy Gallros maar wegens een blessure van de Zweed moest door die plannen een streep gezet worden.

Daalhuizen belde voorafgaand aan de IDM races op Zolder eens met Streuer junior met als resultaat dat de beiden in Zolder aan de start stonden en ook hier in Schleiz is het duo actief. Streuer gaf na de vrije trainingen aan dat het span hem nog niet helemaal als gegoten zit maar dat het steeds beter gaat en de regerend IDM kampioen was er van overtuigd de kloof naar Schlosser nog een stuk te kunnen dichten. In de beide kwalificatietrainingen trainde het duo Streuer-Daalhuizen zich naar een prima derde plaats en dat biedt perspectief voor de beide races van dit weekend.

Ook Kees Endeveld liet zich prima zien in de trainingen. Samen met passagier Jeroen Remmé trainde Endeveld zich naar een keurige zevende startpositie. John Smits heeft het op Schleiz voorals nog niet helemaal op de rit. De debutant op dit circuit worstelde met zichzelf, de afstelling en de baan en kwam samen met Gunter Verbrugge niet verder dan een twaalfde startpositie. De heren hebben derhalve nog wat werk aan de winkel.

Colin Nicholson trainde zich met Ilse de Haas naar een veertiende startpositie. Hilbert Talens en Remco Moes pakten de zeventiende startpositie en Wiggert Kranenburg moest met Jermaine van Middegaal genoegen nemen met de achttiende startpositie.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing