IDM Zijspannen: Team Schlosser wint opnieuw, Streuer-Daalhuizen tweede

14
Team Streuer - Foto: Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Schlosser en Thomas Hofer hebben ook de tweede IDM zijspanrace op het TT Circuit Assen gewonnen. Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen mochten als tweede mee naar het podium terwijl André Kretzer en Manfred Wechselberger derde was. 

Bij de start nam de span van Markus Schlosser en Thomas Hofer de leiding in handen en hoewel Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen in de openingsfase vanaf de vierde startplaats het gat beperkt hielden tot een seconde, zorgde een klein foutje in de GT ervoor dat de Zwitsers de voorsprong konden uitbreiden. Dit gat liep vervolgens alleen maar uit en met vijf seconden voorsprong behaalde Team Schlosser de tweede overwinning van het weekend.

Streuer en Daalhuizen hadden op hun beurt een grote voorsprong om de tweede plaats te verzekeren. De laatste podiumplaats ging uiteindelijk naar de span van André Kretzer en Manfred Wechselberger.

De span van John Smits en Gunther Verbrugge, die zaterdag nog de derde plaats binnen haalde, kwam deze race door technische problemen niet aan de streep. In de openingsfase hadden ze nog de vijfde plaats in handen genomen, maar door koppelingsproblemen zakten ze ver terug. Een kapotte gaskabel zorgde in de slotfase voor het definitieve uitvallen.

Hierdoor schoven Kees Endeveld en Jeroen Remmé een plaats op naar de zevende positie.

De race werd met de laatste ronde in zicht nog afgebroken door een rode vlag door de crash van de span van Alein de Muynck en Frank Claeys. Het is nog niet bekend hoe de situatie van de berijders is.

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag