Iglesias wint tweede World Supersport 300 race in Barcelona, Bijman elfde

1042
V.l.n.r. Julio García, Inigo Iglesias en Bruno Ieraci - Circuit de Barcelona-Catalunya | © Randy van Maasdijk

Inigo Iglesias heeft zondagmiddag de tweede World Supersport 300 race gewonnen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Nadat de Spanjaard op zaterdag ook al als eerste over de finish kwam werd hij ditmaal ook de daadwerkelijke winnaar voor Julio García en Bruno Ieraci. Ruben Bijman was de best geklasseerde Nederlander op de elfde plaats.

Vanwege het nieuwe format dat in de World Supersport 300 klasse geldt – waar de grid voor Race 2 wordt bepaald aan de hand van de snelste ronden in Race 1 – mocht Ruben Bijman vanaf de tweede plaats starten terwijl racewinnaar Jeffrey Buis vanaf de negende plaats moest beginnen en Loris Veneman vanaf de zeventiende.

Het was Unai Calatayud die de kopstart had voor polesitter Marc García en een zeer goed gestarte Jeffrey Buis. Landgenoot Ruben Bijman had de vierde positie in handen voor Petr Svoboda en Bruno Ieraci, Loris Veneman was opgeschoven naar de twaalfde plaats.

Bij het ingaan van de derde ronde nam Buis voor het eerst de leiding over. De Nederlander – winnaar van Race 1 – begon aan zijn missie om een gaatje te slaan naar de concurrentie maar daar slaagde hij niet in. Ondanks dat hij telkens naar de kop kwam werd hij meerdere keren voorbijgestoken op het rechte stuk.

De kopgroep bestond uit maar liefst zeventien coureurs die elkaar zoveel mogelijk dwarszaten en in nagenoeg iedere bocht probeerden te passeren. Met drie ronden te gaan nam Ruben Bijman kortstondig de leiding in handen maar de beslissing zou pas vallen in de laatste meters van de race.

Net als in Race 1 was het Inigo Iglesias die zijn aanval perfect plande en ervoor zorgde dat hij als eerste het rechte stuk opkwam. De verschillen waren minimaal maar wel net genoeg om als winnaar over de streep te komen. Ditmaal ontving hij geen penalty en was Iglesias de winnaar voor Julio García en Bruno Ieraci. Ruben Bijman was de best geklasseerde de Nederlander op de tiende plaats, Loris Veneman werd vijftiende en Jeffrey Buis wist niet te scoren met de zeventiende positie.