Iker Lecuona vervangt Miguel Oliveira tijdens Grand Prix in Valencia

62
iker-lecuona
Iker Lecuona | foto© KTM images

Miguel Oliveira zal de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia niet in actie komen. De Red Bull KTM Tech3 is afgelopen weekend geopereerd aan zijn geblesseerde schouder en niet op tijd hersteld om op het Ricardo Tormo Circuit in actie te komen. Iker Lecuona zal als vervanger op gaan treden en daarmee vervroegd zijn MotoGP debuut gaan maken.

Iker Lecuona staat op het punt om over ruim een week op het Circuito de la Comunitat Valenciana zijn debuut te maken als MotoGP coureur. De pas 19-jarige Spanjaard zal tijdens de laatste ronde van het 2019 MotoGP wereldkampioenschap binnen Red Bull KTM Tech3 de plaats innemen van Miguel Oliveira. De Portugees is gedwongen om de 19e en laatste Grand Prix van het seizoen aan zich voorbij te laten gaan na een succesvolle operatie aan zijn rechterschouder afgelopen weekend.

Twee weken geleden kondigde Red Bull KTM Tech3 samen met KTM al aan dat Lecuona in 2020 naast Oliveira in de Franse ploeg zal aantreden en zijn debuut zal maken in de koningsklasse. Dankzij de medewerking Eitan Butbul – team-eigenaar van het American Racing team, het team waarvoor Lecuona nu uitkomt in de Moto2 klasse, krijgt de 19-jarige nu al de kans om nog dit seizoen op zijn thuiscircuit voor het eerst kennis te maken met KTM RC16.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App