Ilya Mikhalchik zal ook in 2020 uitkomen voor het BMW-team van Werner Daemen in het IDM kampioenschap. De 23-jarige coureur uit Oekraïne werd zowel in 2018 als 2019 kampioen in de IDM Superbike klasse.

Ilya Mikhalchik maakt in 2018 zijn debuut voor het team van Werner Daemen in de IDM Superbike klasse en niet zonder succes. Zowel in het eerste jaar als afgelopen seizoen was de coureur uit Oekraïne het sterkste en pakte hij tweemaal op rij de IDM-titel. Het BMW-team van Daemen maakte vandaag bekend dat deze succesvolle samenwerking een vervolg krijgt in 2020. Mikhalchik gaat dan opnieuw de BMW S 1000RR van de Belgische teambaas bemannen in de IDM Superbike klasse in een poging om het derde kampioenschap op rij binnen te halen. Daarnaast zal Mikhalchik ook voor het team van Daemen blijven uitkomen in het World Endurance kampioenschap.

Ilya Mikhalchik: “Ik ben echt heel blij dat ik het werk bij dit team kan voortzetten. Ik kan hen allemaal vertrouwen met mijn ogen dicht en het is erg belangrijk voor mij om met een top team te werken. Het wordt mijn derde seizoen bij dit team en ik hoop dat er nog meer zullen volgen. Het kampioenschap wordt ieder jaar interessanter. Er komen nieuwe circuits bij en de motor is altijd nieuw. Ik ben voortdurend aan het leren en dat vind ik heel belangrijk. Ik ga mij zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ik ga proberen om de titel te verdedigen en het team volgend jaar weer naar de top te brengen.”

Werner Daemen: “Ik ben echt blij dat we Ilya behouden voor het team. In 2019 liet hij voor het tweede jaar op rij zien dat hij op topniveau kan rijden en scoorde hij na 2018 de tweede titel. Ik ben er trots op dat hij besloten heeft om bij ons te blijven. Hij heeft dit jaar bewezen dat je met de nieuwe BMW S 1000 RR kan bereiken. Hij had een aantal extra sterke tegenstanders tijdens de laatste race in Hockenheim en dat gaf hem extra motivatie voor 2020. Ik kijk er naar uit wat Ilya volgend jaar kan laten zien. Ik ben heel blij dat hij nog een jaar in ons team zit zowel in het IDM als EWC.”