Ongeveer 100 ‘motorsport’ vrienden hebben dinsdagochtend op indrukwekkende wijze afscheid genomen Marc Eusman. Tijdens de uitvaart van de vorige week verongelukte voormalig OW Cup coureur werd er een erehaag gevormd met circuitmotoren.

De afgelopen week werd de OW Cup-familie opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat Marc Eusman om het leven was gekomen bij een noodlottig ongeval tijdens het uitoefenen van zijn nieuwe hobby, paragliden

Lees ook: Marc Eusman overleden na tragisch ongeval

Een aantal vrienden en voormalig OW Cup collega’s vatten na het horen van het trieste nieuws het idee op dinsdagochtend 09 juni tijdens de uitvaart aanwezig te zijn en een erehaag met circuitmotoren te vormen. Na overleg met de lokale politie – en met de instemming om de COVID-19 regels in acht te nemen – gaven ongeveer 100 ‘motorsport’ vrienden gehoor aan de oproep, deels met motor en deels zonder motor.

De groep verzamelde zich dinsdagochtend nabij de woning van de familie Eusman in Didam. Vanuit hier vertrok de rouwstoet gevolgd door een aantal circuitmotoren en een langs de weg gevormde erehaag van circuitmotoren en ‘motorsport’ vrienden.

Eusman werd vanuit zijn woonplaats Didam vervoerd in zijn eigen ‘trouwe’ en bekende Mercedes racebus met achter het stuur zijn eveneens racende zoon Bryan waarbij de stoet motoren werd aangevoerd door voormalige collega coureurs Michelle van de Sluijs en Rob van IJzendoorn. Saillant detail daarbij was dat Van der Sluijs – die de machine overgenomen heeft van Eusman – reed op de motor waarop Eusman tot voor kort zelf zijn OW Cup races reed alvorens hij besloot te kiezen voor een andere hobby.

Terwijl de rouwstoet haar weg vervolgde richting de begraafplaats in Doetinchem keerden de circuitmotoren in overleg met de politie even later terug naar het vertrekpunt.

marc-eusman

Erehaag uitvaart Marc Eusman | foto© Ronald Woest


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App