Dit weekeinde was alweer de 5e IDM Supersport 300 wedstrijden, ditmaal in het Tsjechische Most. Helaas kon onze vaste rijder Micky Winkler niet deelnemen door een open beenbreuk opgelopen tijdens de IDM op Schleiz, Micky werd vervangen door voormalig WK rijder Walid Khan en dit zeker niet onverdienstelijk!

Walid kende een bewogen jaar, zonder racen, een jaar waarin hij zich herpakte, zijn leven opnieuw indeelde en nieuwe kansen omarmde. Na afgelopen jaar al te hebben samengewerkt wilden wij als team welwillend zijn Walid een nieuwe kans te bieden, daar hij een echt racetalent is. Dit heeft hij ruim voldoende bewezen in zijn eerste IDM optreden op Most.

Onze Top 3 geklasseerde rijder in het kampioenschap Colin Velthuizen kende een bewogen weekeinde, de snelheid zat er continu in maar helaas door een valpartij in de 1e ronde van race 1 en een ongelukkige jumpstart/ride through penalty in race 2 miste Colin vele punten, maar gezien zijn rondetijden heeft hij de juiste pace zeker te pakken en kan hij zich opmaken voor komend weekeinde zijn thuisraces tijden de Gamma Racing Days op Assen.

Marvin Siebdrath gaf opnieuw zijn visitekaartje af als constante rijder in zijn tweede wedstrijd voor ons team, hij spoorde de snelle Kawasaki Ninja 400 continu in de punten en liet zien telkenmale goede progressie te boeken en meer vertrouwd te raken met motor en team, ditzelfde geld ook voor Troy Beinlich die door constant te rijden opnieuw de belangrijke kampioenspunten verzamelde.

Nieuwkomer Walid Khan verbaasde vriend en vijand door zijn sterke optreden, na afgelopen week al te hebben laten zien in een test dat hij het rijden niet was verleerd na een jaar afwezigheid ging hij er vol voor in Most. De Kawasaki was hem niet onbekend en zijn ervaringen van vorig jaar op deze motor gaven hem een berustend gevoel en vertrouwen. Race 1 werd zaterdag verreden onder nat/droge baancondities, niet ideaal maar Walid was in zijn element en pakte de volle 25 punten winst in het IDM klassement! Graag had hij in Race 2 deze geweldige prestatie willen overdoen, maar door het spannende gevecht met merk-collega Licciardi verloren ze het contact met de leider, een spannend eindduel gaf Walid opnieuw een geweldig resultaat! P3 en 16 punten in de IDM Ranking.

Aanstaand weekeinde 16-18 Augustus zijn wij op het TT Circuit in Assen tijdens de Gamma Days en de 6e ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap.

 

Handige links IDM Most 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App