De Nederlander Johan Fredriks en de Belgen Arnaud De Kimpe en Nicky de Wit gaan in 2017 van start in de bekende Le Mans 24 World Endurance wedstrijd. Het drietal komt aan de start op een Kawasaki ZX-10RR van het Interbike by Tovami Racing Team.

Na een geslaagde samenwerking in 2016 met een tweede plaats tijdens de 6 uurs Endurance wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps hebben Johan Fredriks, Arnaud De Kimpe en Nicky de Wit de koppen bij elkaar gestoken en de plannen uitgewerkt om in 2017 aan de start te kunnen verschijnen in een World Endurance evenement.

Net voor het einde van het jaar zijn de plannen concreet en kan het drietal melden dat men komend seizoen aan de start zal verschijnen tijdens het bekende Le Mans 24H World Endurance evenement.

Team maakt jongensdroom waar!

Het drietal zal aan de start verschijnen onder de naam Interbike by Tovami Racing Team, een team dat gerund wordt vanuit Lokeren, België en gehuisvest zal zijn bij Interbike, de bekende Belgische Kawasaki dealer met meer dan 30 jaar ervaring met het groene Japanse motormerk.

De Nederlanders Johan – en Ruud Fredriks nemen met hun gekende testcentrum Tovami uit Goes de preparatie van de nieuwe Kawasaki ZX10RR voor hun rekening.

Arnaud De Kimpe: “ Na meerdere jaren ervaring in Frankrijk is het nu tijd om op het hoogste niveau mee te strijden”

Johan Fredriks“Ik kan niet wachten om aan deze uitdaging te beginnen, EWC rijden met een Nederlands, Vlaams en Waals gecombineerd team. En dat op Kawasaki’s neusje van de zalm: de nieuwe zx10-RR!”

Nicky De Wit: “Een nieuwe start in onze carriere, gesterkt door een hecht team kan ik niet wachten om eraan te beginnen”

Voor het nieuwe team, gevormd door een Nederlander, een Franstalige Belg en een Nederlandstalige Belg, gaat een droom in vervulling en herhaalt de geschiedenis zich aangezien alle drie vaders van de coureurs in het verleden ook actief waren als Endurance wegracecoureur.

De Le Mans 24H World Endurance wedstrijd wordt verreden op 15 en 16 april en vind plaats op het historische Le Mans circuit gelegen op zo’n 200 km ten zuiden van de hoofdstad Parijs.