Stefan Bradl werd vrijdag aan het einde van de ochtend opgeroepen om de rest van het weekend als vervanger op te treden van de geblesseerde Franco Morbidelli binnen Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Het werd een drukke, bewogen maar sportief gezien een goede eerste dag voor de Duitser.

Vrijdagochtend liep voormalig MotoGP en WorldSBK coureur Stefan Bradl nog met een hoofdtelefoon op zijn hoofd door de pitstraat van het Sachsenring circuit. De Duitser was dit weekend namelijk door de Oostenrijkse TV zender Servus TV gevraagd om als MotoGP expert verslag te doen van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Een telefoontje van Alberto Puig even voor het middaguur zorgde voor een complete wending van het weekend. Wat bleek, Franco Morbidelli voelde zich na de eerste vrije training, ondanks dat hij groen licht had gekregen van de circuit artsen, niet voldoende fit voor het rijden van een volledige race.

Bradl werd gevraagd om de rest van het weekend als invaller op te treden van de jonge Italiaan. Na overleg met Servus TV en het zorgen van een vervanger voor de TV werkzaamheden werd het motorpak uit de kast gehaald en kon de huidige HRC MotoGP testcoureur even na het middaguur zijn been slaan over de Honda RC213V.

Ondanks het missen van de eerste vrije training deed Bradl het niet onverdienstelijk. Met een snelste rondetijd van 1’22.457 eindigde hij als eenentwintigste en was hij zelfs sneller als zijn tijdelijke Zwitserse teamgenoot Tom Lüthi.

“Het was een drukke dag. Ik was hier om aan het werk te gaan voor de Oostenrijkse TV, iets waarmee ik vanmorgen tijdens FP1 ook mee bezig was, aldus Bradl vrijdagmiddag na afloop van zijn eerste optreden. “Even later kreeg ik een telefoontje van Alberto Puig van HRC met de vraag of ik in kon vallen voor Franco. Ik moet het team bedanken voor hun warme ontvangst en hun professionaliteit. Ik ken de Honda RC213V natuurlijk van het testwerk en ik heb tijdens FP2 geprobeerd om er zoveel als mogelijk van te genieten en me voor te bereiden op de race van zondag. Ik wens Franco het allerbeste en hoop dat hij snel hersteld zodat hij zo snel als mogelijk weer kan gaan racen.”

Bradl is momenteel testcoureur voor HRC en zal vanuit die hoedanigheid ook tijdens de volgende ronde van het MotoGP wereldkampioenschap, de Tsjechische Grand Prix in Brno, met een wildcard aan de start verschijnen. Door deze invalbeurt krijgt de met nummer zes rijdende Duitser dus al één Grand Prix eerder de kans terug te keren in de koningsklasse.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag