In het weekend van 22 en 23 september werd in Oost-Duitsland de laatste ronde voor het IRRC verreden. Danny Webb (2x) en Laurent Hoffmann wisten de afsluitende races van het seizoen te winnen.

Het Nederlandse Performance Racing team Achterhoek was met veel belangstellenden en sponsoren afgereisd naar Frohburg waar men naast Ilja Caljouw en Christian Schmitz, ook het debuut van Dean Osborne in de Superbike kon aanschouwen.

Tijdens de kwalificatietrainingen was het de Duitser Christian Schmitz die uitstekend terugkwam na zijn opgelopen sleutelbeen blessure. De Yamaha coureur wist zich in de eerste sessie als zesde te kwalificeren. De tweede sessie deed hij er echter nog een schepje bovenop en stond als vijfde op de startgrid voor de races in de IRRC Supersport. Ilja Caljouw wist na problemen met zijn Yamaha uiteindelijk een negende tijd te realiseren voor beide races op zondag. Nieuwkomer Dean Osborne wist zich gedurende de zaterdag steeds meer te verbeteren op de Superbike machine. In de eerste sessie wist hij een voorlopige vijfentwintigste tijd neer te zetten. In tweede kwalificatie wist hij zich uiteindelijk als twintigste te kwalificeren voor de te verrijden races op zondag. Tonny Wassink, team eigenaar reed in de Open Supersport klasse de nodige trainingsrondjes. Hij besloot echter niet van start te gaan in de wedstrijden.

Op zondag waren de weersomstandigheden een stuk minder dan op de trainingsdag. Bij aanvang van de eerste race was het echter nog droog, maar het zag er niet goed uit. Ilja Caljouw kende een wat mindere start en kwam als dertiende de eerste ronde door. Christian Schmitz kwam als vijfde door. De Duitser had zijn startpositie dus weten te behouden.  Ondertussen was het Caljouw die de weg naar voren opzocht en het gevecht aan was gegaan met de mannen voor hem.  Maar Christian Schmitz kwam niet meer door. De coureur was helaas onderuitgegaan, maar had zelf gelukkig niets. Uiteindelijk zat Caljouw in een mooi groepje en wist hier als winnaar uit de bus te komen en als twaalfde te finishen. Hij kreeg echter punten voor de elfde plek wegens een gastrijder. In de tweede race besloot Schmitz om niet meer te starten omdat hij te veel last van zijn schouder ondervond. Ilja Caljouw wist een spectaculaire tweede race te rijden in de stromende regen. De coureur met startnummer 14 wist na een goede start als zevende te finishen.

Na veel progressie te hebben geboekt op zaterdag, was het voor Dean Osborne zondag eindelijk zover. De van het Isle of Man afkomstige coureur maakte zijn IRRC debuut. Het team hoopte de lijn van de trainingen om te kunnen zetten naar een mooi resultaat tijdens de wedstrijddag. Bij het begin van de eerste race kende Osborne een wat mindere start en moest zich terugvechten. Hij kwam in een mooi groepje terecht waar het ging om de plaatsen 16 t/m 23. Er ontstond een mooi gevecht waarbij Dean ronde na ronde beter in de wedstrijd wist te komen. Uiteindelijk wist hij als achttiende de finish te passeren. Helaas werd de tweede race door hevige regenval afgelast.

Webb (2x) en Hoffman winnen
Danny Webb, Derek Sheils en Davey Todd alle drie afkomstig uit Engeland werden eerste, tweede en derde tijdens de IRRC Superbike race. Nadieh Schoots de enige dame in het grote deelnemersveld scoorde geen punten i.v.m. een opgelopen blessure. In de IRRC Supersport werden wel twee races gereden en Danny Webb won race één voor de Belg Laurent Hoffman en de Franse kampioen in deze klasse Matthieu Lagrive. Hoffman regenspecialist bij uitstek won de tweede race voor Lagrive en de Duitse rijder Thomas Walter.

Hamove lid Marcel Zuurbier reed alleen mee in de Superbike Open categorie. Hij behaalde daar twee goede resultaten. In de eerste race die gewonnen werd door thuisrijder en publiekslieveling Didier Grams werd hij tiende. Een zevende plaats was er voor Zuurbier in race twee die gewonnen werd door het jonge talent Davey Todd. Na afloop op zondag werden de prijzen uitgereikt in de feesttent en kregen de alle deelnemers aan de IRRC-races een presentje uitgereikt door Kurt van Born en Fred Versteege.

Handige links IRRC Frohburg 2018:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag