De tweede ronde van het Internationale Road Racing Championship (IRRC) is dit weekend overschaduwd door een dodelijk ongeval. Tijdens de zaterdagavond verreden eerste IRRC Superbike race kwam de Zwitserse Yamaha-coureur Mathias Gnägi bij een crash om het leven.

Dit weekend vindt op het voormalige Grand Prix-circuit in Imatra, Finland, de tweede ronde van het IRRC-seizoen plaats. In de eerste IRRC Superbike wedstrijd, verreden op een natte baan, vond er een ernstig ongeval plaats waarbij de 32-jarige Zwitser Mathias Gnägi het leven liet.

In een gezamenlijke verklaring hebben de Motor Club Imatra en de Finse Motorsportbond zondagochtend het trieste nieuws bekend gemaakt:

“Zaterdag (15 juni 2019) overleed de Zwitserse coureur Mathias Gnägi (32) na een raceongeluk. Het incident vond plaats in de zesde ronde van de IRRC Superbike-race. Mathias Gnägi verloor de controle over zijn machine in de regen, crashte en kwam naast de baan. Er waren geen andere coureurs betrokken bij het ongeval.

De race werd onmiddellijk na het ongeluk gestopt. Een ambulance en een arts waren onmiddellijk ter plaatse en Gnägi werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Ondanks alle inspanningen stierf Gnägi in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn bij de crash opgelopen verwondingen. De organisatie, de Imatra Motor Club en de Finse Motorclub betuigen hun diepste medeleven aan de familie en vrienden van Mathias Gnägi.

De Finse Motorsportbond en Motorclub Imatra hebben een onderzoekscommissie samengesteld. De autoriteiten zijn direct na het incident op de hoogte gesteld en de politie zal een onderzoek instellen.”

Het geplande wedstrijdprogramma van het Imatranajo-evenement zal zondag in Imatra verder gaan volgens het reeds gepubliceerde tijdschema.

 

Handige links IRRC Imatra 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen 
Fotoverslag