Isaac Viñales maakt in 2019 de overstap naar de WorldSSP klasse. De Spaanse Moto2 coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het Finse Kallio Racing.

Kallio Racing, dat dit seizoen samen met Sandro Cortese de WorldSSP titel wist te behalen, heeft zich voor komend seizoen versterkt met de komst van Isaac Viñales. De 25-jarige Spanjaard, die de afgelopen jaren uitkwam in de Moto2 van het MotoGP wereldkampioenschap, heeft zich als doel gesteld om samen met het Finse team het voorbeeld te volgen van Cortese en meteen in het eerste jaar mee te strijden voor de WorldSSP titel.

Viñales had zijn beste jaren in 2014 en 2015 toen hij een aantal podiumplaatsen wist te scoren in de Moto3 klasse als zevende en negende eindigde in het kampioenschap.

Vesa Kallio: “We hebben al langer contact met Isaac over het volgende seizoen en nu hebben we het contract getekend. Natuurlijk heb ik Isaac’s carrière gevolgd, vooral toen hij betere resultaten behaalde in de Moto3. De laatste tijd liep het allemaal iets minder, maar het is moeilijk te zeggen wat de redenen zijn als je er niet dichtbij bent geweest en gezien hebt hoe zijn team werkte. We waren echter wel geïnteresseerd in hem, want hij heeft een goede instelling en ook zijn neef Maverick (Movistar Yamaha MotoGP Team) heeft beloofd om hem te helpen tijdens de voorbereidingen en trainingen.”

Op dit moment test Kallio Racing in Almeria, Spanje waar Viñales samen met Loris Cresson, de Belg die dit jaar zijn debuut maakte in het Finse team en in 2019 het team trouw zal blijven, de eerste kilometers maakte op de voor hem nieuwe Yamaha YZF-R6.

Isaac Viñales: “Ik ben erg blij met de eerste tests met Kallio Racing. De motor gaf me een goed gevoel en het team werkt heel goed, Viñales is blij.”

Kallio Racing Team zal binnenkort nog een derde rijder aan het team toevoegen. Hoewel de naam van deze coureur nog niet officieel bekend is gemaakt is het zo goed als zeker en een publiek geheim dat het hier gaat om de Duitser Thomas Gradinger.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App