Isle of Man TT: Jochem van den Hoek overleden

319
hoek
Jochem van den Hoek eerder deze week tijdens de Isle of Man TT

Jochem van den Hoek is woensdag om het leven gekomen bij een crash tijdens de Superstock wedstrijd van de Isle of Man TT.

Opnieuw triest nieuws van de Isle of Man TT organisatie. De Britse organisatie heeft woensdagmiddag middels een officieel statement bekend gemaakt dat de Nederlander Jochem van den Hoek is overleden aan de gevolgen van de verwondingen welke hij eerder op de dag opliep bij een crash tijdens de Superstock race.

Statement van ACU Events Ltd.

“ACU Events Ltd. moet helaas mededelen dat Jochem van den Hoek op 7 juni 2017 overleden is. De 28-jarige Nederlander uit Werkendam is vanochtend overleden als gevolg van een raceongeluk. Tijdens de Superstock race is Van den Hoek gecrasht, en is na behandeling ter plaatse overleden.”

“Jochem van den Hoek maakte in 2016 zijn debuut in de Isle of Man TT waarbij hij 44e werd in zijn eerste race, de Superbike TT. In de Superstock race werd hij 34e en in de Senior TT behaalde van den Hoek de 36e plaats. Afgelopen zondag in de Superbike TT werd Van den Hoek 27e en won hiermee de ‘Bronzen Replica’.”

“ACU Events Ltd. wenst veel sterkte toe aan familie en vrienden van Jochem van den Hoek.”

Van den Hoek is het tweede dodelijke slachtoffer tijdens de 2017 editie van de Isle of Man TT. Dinsdag overleed de 48 jarige Brit Davey Lambert aan zijn verwondingen die hij zondag opliep bij een crash tijdens de eerste Superbike wedstrijd.

De Racesport.nl redactie wenst Jochem’s familie, vrienden, collega’s van het Performance Racing Achterhoek Team en verdere nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

 

Zojuist is door de Isle of Man TT organisatie bekend gemaakt dat er woensdagmiddag opnieuw een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden tijdens de kwalificatie van de Superbike & Supersport klasse en dat het programma hierdoor voor de rest van de dag afgelast is. Hierover meer nieuws zodra deze beschikbaar is.