Isle of Man TT 2018: Dunlop en Hickman winnen TT races op maandag

437
Peter Hickman | foto© Smiths Racing

Op maandag 4 juni zijn er op het Isle of Man twee races verreden in het jaarlijkse TT evenement op het eiland. Michael Dunlop wist hierbij de eerste Supersport race te winnen waarna Peter Hickman de grote winnaar was van de Superstock race.

Op maandagochtend ging op het Isle of Man om 10:45 uur de eerste Supersport race van start. Michael Dunlop begon ijzersterk aan zijn race en verbrak in de tweede ronde zijn eigen ronderecord uit 2013 met 129.197 mijl per uur gemiddeld. Dean Harrison was op dit moment de tweede snelste coureur nadat hij in de openingsronde nog kort aan de leiding lag voor Peter Hickman, James Hillier en Lee Johnston.

Dunlop en Harrison zouden de strijd nog lang spannend maken maar het was Dunlop die het gat van tien seconden richting zijn rivaal dicht had gereden en zij daardoor samen over de finish kwamen met de Noord-Ier als winnaar. Dunlop won hiermee zijn tweede TT van de week en zijn zeventiende in totaal waardoor hij nu op oom Joey Dunlop met 26 en John McGuinness met 23 na de meeste TT overwinningen heeft. Verder waren het Hickman, Hillier, Cummins, Brookes, Johnson, Johnston, Cowton en Lintin in de top tien.

Na afloop van de wedstrijd bleek Adam Lyon betrokken te zijn geraakt bij een ongeval en even later overleden te zijn. (Lees: Isle of Man TT: Adam Lyon verongelukt)

Volledige uitslag: Monster-Energy-Supersport-1-Result

Aansluitend ging de Superstock race van start die ongekend spannend zou zijn. Peter Hickman kende een goede eerste sector maar maakte een fout bij het ingaan van Braddan Bridge waardoor hij zijn BMW moest keren en terugviel naar de tiende plaats en naar een achterstand keek van twintig seconden richting Michael Dunlop en Dean Harrison. De Engelse coureur die gedurende het jaar een vaste deelnemer in het British Superbike kampioenschap is sloeg vervolgens steenhard terug en reed in de tweede ronde een 134.403 mph gemiddeld wat slechts twee tienden van een seconde langzamer is dan het absolute ronderecord, gereden op een Superstock machine met profielbanden. Hickman wist na de pitstop vervolgens opnieuw twee zeer snelle ronden te rijden waardoor hij zelfs voor Dunlop een maatje te groot was en zijn allereerste TT overwinning behaalde. De derde positie was voor Harrison met verder Johnson, Hillier, Rutter, Jessopp, West, Lintin en Todd in de top tien.

Volledige uitslag: RL360-Superstock-Result-Sheet

Het resterende programma van raceweek kan hier gevonden worden en de races kunnen live gevolgd worden via deze link met een timing scherm en een radio-uitzending van Manx Radio TT.