Zaterdag werd het volledige dagprogramma van de Isle of Man TT opnieuw afgelast voor de vierde dag op rij. Dit heeft de organisatie doen beslissen dat de eerste races pas op z’n vroegst op maandag worden verreden omdat de coureurs en teams eerst nog voldoende trainingskilometers moeten rijden.

Ook de zaterdag op het Isle of Man viel volledig in het water. Al vanaf woensdag is het iedere dag raak en zorgt regenval en zeer laag hangende bewolking ervoor dat het absoluut onmogelijk is voor de coureurs om te rijden.

Volgens het gebruikelijke schema zou vandaag de eerste Superbike race en de eerste Sidecar race verreden moeten worden maar hiervan zijn we een aantal dagen geleden al afgeweken. Aanvankelijk zou vandaag gebruikt worden als trainingsdag voor alle klassen maar opnieuw stonden de weergoden dit absoluut niet toe.

De voorspellingen voor morgen (zondag) zijn echter veel gunstiger en ‘Clerk of the Course’ Gary Thompson verwacht dan ook dat er weer voor het eerst gereden kan worden sinds dinsdagavond. Deze dag zal volledig in het teken staan van kwalificaties voor alle klassen (Superbike, Superstock, Supersport, Lightweight, Sidecars en TT Zero). De eerste Superbike en Sidecar races zullen volgens het voorlopige schema dan op z’n vroegst op maandag verreden worden maar dit is allemaal nog erg voorbarig; de beslissing kan pas gemaakt worden als duidelijk is dat de omstandigheden gunstig genoeg zijn. De organisatie wil absoluut niet dat de coureurs, en dan met name de nieuwkomers, zonder voldoende voorbereiding van start gaan in een race.

Hier op Racesport.nl zullen wij dagelijks updates blijven plaatsen met het laatste nieuws en de voorlopige planning.

Het Britse ITV4 zendt iedere avond om 22:00 uur Nederlandse tijd een programma uit over de Isle of Man TT van dit jaar en een samenvatting van de op die dag afgespeelde gebeurtenissen. Het lokale Manx Radio (deze twee weken omgedoopt tot Isle of Man TT Radio) houdt gedurende de dag de gebeurtenissen rond het eiland bij en verzorgt live commentaar bij de races die hopelijk zullen worden verreden. Dit radiostation is te beluisteren via deze player.