Voormalig Grand Prix coureur Chris Burns zal in 2021 zijn debuut maken als road racing coureur. De 38-jarige Burns zal aan de start verschijnen tijdens de 2021 editie van de North West 200 en de Isle of Man TT Races op een Wilson Craig Honda.

Ondanks zijn 38 jaar staat Chris Burns te trappelen om na een kleurrijke carrière weer op een racemotor te mogen gaan stappen. Na een carrière waarin hij o.a. actief was in de MotoGP klasse (2003/2004), stints in het British Superbike Championship, het Europese Superstock kampioenschap, het Dutch Superbike kampioenschap en het IDM zal de Brit in 2021 zijn geluk gaan beproeven in de road racing wereld.

Chris Burns: “Ik ben al geïnteresseerd in het racen op stratencircuits sinds ik in 2011 in Oss en Hengelo heb gereden in de Dutch Superbike klasse. Ik genoot er van om, na zoveel jaren gereden te hebben op de grote internationale circuits, en wist toen al dat ik ook nog een keer de Isle of Man TT wilde rijden. Ik moest in 2012 om verschillende redenen een stap terug doen als coureur, maar het is altijd mijn plan geweest om dit eens te gaan doen. Om dan nu de kans te krijgen om dit te gaan doen met een team van het kaliber Wilson Craig is voor mij echt als een droom die uitkomt. Ik kijk er naar uit om te beginnen met de North West 200 en tijdens dit evenement zoveel als mogelijk ervaring op te kunnen doen voor de TT. Ik ben fysiek fitter dan ik ooit ben geweest, dus ik kan niet wachten om terug te keren en te zien wat we samen met het team kunnen bereiken.”

Burns was in 2011 en 2012 actief in het Dutch Superbike kampioenschap waar hij uitkwam voor het toenmalige GS-Racing van teameigenaar Gijsbert Spilt.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App