Een circuitdag op Circuito de Jerez Angel Nieto is zondag overschaduwd door een dodelijk ongeval. Bij het incident is naar nu bekend is geworden voormalig Spaanse 250cc Grand Prix coureur Ismael Bonilla om het leven gekomen.

Ismael Bonilla werd zondag op het circuit van Jerez slachtoffer van een noodlottig ongeval. De Spanjaard was één van de deelnemers aan een circuitdag op het Zuid-Spaanse circuit. Tijdens één van de sessies ging het vreselijk mis. Bij het naderen van de laatste bocht voor start en finish bleken de remmen van Bonilla’s Yamaha YZF-R1 plots niet meer te werken met een enorme klap tot gevolg.

Medische hulp mocht niet meer baten, naar nu bekend is geworden overleed Bonilli op de plaats van het ongeval aan de gevolgen van de crash.

Ismael Bonilla
Bonilla was een gedreven en gepassioneerd motorrijder met een schat aan ervaring. Nadat hij in 1994 zijn eerste nationale Spaanse wegrace titel wist te behalen nam hij tussen 1996 en 2001 diverse keren middels een wildcard deel aan een 250cc Grand Prix wedstrijd. Na zijn optredens in het MotoGP wereldkampioenschap was Bonilla nog vele jaren actief als coureur in het FIM CEV Repsol alvorens hij in 2013 zijn actieve wegrace carrière definitief afsloot. Het afscheid betekende echter niet dat Bonilla geen motor bleef rijden, zo verdiende hij de afgelopen jaren de kost als rij-instructeur en was hij als testrijder in dienst bij het Spaanse motorblad FórmulaMoto.

Madrilene Ismael Bonilla mocht slechts 41 jaar worden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App