Ismael Bonilla overleden na crash op Circuito de Jerez Angel Nieto

142
ismael-bonilla
Ismael Bonilla | foto© facebook

Een circuitdag op Circuito de Jerez Angel Nieto is zondag overschaduwd door een dodelijk ongeval. Bij het incident is naar nu bekend is geworden voormalig Spaanse 250cc Grand Prix coureur Ismael Bonilla om het leven gekomen.

Ismael Bonilla werd zondag op het circuit van Jerez slachtoffer van een noodlottig ongeval. De Spanjaard was één van de deelnemers aan een circuitdag op het Zuid-Spaanse circuit. Tijdens één van de sessies ging het vreselijk mis. Bij het naderen van de laatste bocht voor start en finish bleken de remmen van Bonilla’s Yamaha YZF-R1 plots niet meer te werken met een enorme klap tot gevolg.

Medische hulp mocht niet meer baten, naar nu bekend is geworden overleed Bonilli op de plaats van het ongeval aan de gevolgen van de crash.

Ismael Bonilla
Bonilla was een gedreven en gepassioneerd motorrijder met een schat aan ervaring. Nadat hij in 1994 zijn eerste nationale Spaanse wegrace titel wist te behalen nam hij tussen 1996 en 2001 diverse keren middels een wildcard deel aan een 250cc Grand Prix wedstrijd. Na zijn optredens in het MotoGP wereldkampioenschap was Bonilla nog vele jaren actief als coureur in het FIM CEV Repsol alvorens hij in 2013 zijn actieve wegrace carrière definitief afsloot. Het afscheid betekende echter niet dat Bonilla geen motor bleef rijden, zo verdiende hij de afgelopen jaren de kost als rij-instructeur en was hij als testrijder in dienst bij het Spaanse motorblad FórmulaMoto.

Madrilene Ismael Bonilla mocht slechts 41 jaar worden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App