Jack Miller zat er zondagmiddag goed bij in de MotoGP race op Mugello, weerde zich kranig vooraan in het veld maar in een poging de aansluiting niet te verliezen met de voorste mannen gleed de Pramac Racing Ducati coureur onderuit. Daar was de Australiër niet blij mee: “Jammer, we deden hier mee voor de overwinning.”

Het zag er zondagmiddag in de beginfase van de MotoGP race van de Gran Premio d’Italia Oakley veelbelovend uit voor Jack Miller. Na een goede start kwam Miller na de eerste ronde als vijfde door achter Marc Márquez, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en Cal Crutchlow. Deze positie wist hij vervolgens vijf ronden vast te houden om vervolgens zelfs naar de vierde plaats te komen en de aansluiting te houden bij de drie voorste mannen.

Na een aantal keren van positie gewisseld te hebben ging het in de zestiende ronde op de vijfde plaats rijdend mis met als gevolg een vroegtijdig einde van de race.

Jack Miller: “Dat was een geweldige race, het was erg leuk, we hebben constant het gevecht aan kunnen gaan. Met nog tien ronden te gaan reed Danilo aan de leiding, hij voerde op dat moment het tempo echt op. Voor die tijd was het vooral proberen de banden te sparen, maar in ronde 13 zag ik zowel Danilo als ook Marc het tempo op voerden. Ze hadden al veel gevergd van hun achterband, ik zag ze constant spinnen. Ik probeerde meteen de aansluiting te vinden, moest daardoor een klein gaatje dichtrijden. Ik reed vervolgens mijn snelste ronde en wilde Rins in bocht 11 passeren, maar het gaatje was iets te groot. Ik remde daardoor iets later dan normaal en op het moment dat ik de rem losliet gleed het voorwiel weg. Ik probeerde het nog met mijn elleboog op te vangen, maar dat mislukte en voor ik het wist zat ik in het gravel. Het was een slecht einde na een mooie race. Ik kan het niet meer veranderen, maar we vochten voor de zege en dat is het positieve van dit weekend. Ik heb veel geleerd van mijn rivalen vandaag…. ik zag op welke plaatsen ze sterker waren. Maar ik zag ook waar ik sneller was, bijvoorbeeld bij het uitkomen van de finishbocht richting het lange rechte stuk naar start en finish. Ik was daar behoorlijk sterk. We hebben veel geleerd en moeten het over twee weken in Catalunya beter doen.”

Miller bezet na zes verreden races met 42 gescoorde WK punten de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App