Jack Miller en Iker Lecuona ondergaan succesvolle onderarm operatie

868
jack-miller
Jack Miller - foto© Ducati Corse

Jack Miller en Iker Lecuona zijn dinsdag beiden direct na terugkomst uit Qatar geopereerd aan het zogenaamde compartiment syndroom (opgepompte onderarmen). Miller onderging de operatie in Barcelona, Iker Lecuona in Valencia en beiden verwachten er over 10 dagen tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Portimão weer bij te kunnen zijn.

Het is een bekend en veel voorkomend fysiek probleem binnen de motorsport, het compartiment syndroom – in de volksmond beter bekend als opgepompte onderarmen. Ook Jack Miller en Iker Lecuona ondervonden er tijdens de eerste twee Grand Prix weekenden in Qatar de nodige hinder van. Het tweetal liet er echter geen gras over groeien en besloot direct bij terugkomst in Spanje een bezoek te brengen aan hun artsen.

Miller ging naar het bekende Dexeus Universitair Ziekenhuis in Barcelona waar hij onmiddellijk werd onderzocht door Dr Mir. Na het ondergaan van een MRI-scan (zowel in rust en onder belasting) werd besloten onmiddellijk een operatie uit te voeren. Lecuona melde zich dinsdag meteen na terugkomt uit Qatar in het IMED Hospital in Valencia waar Dr. Eduardo Sánchez Alepuz en zijn team hetzelfde protocol volgden en ook dinsdagavond al de operatie uitvoerden.

Beide operaties zijn succesvol verlopen, zowel Miller als ook Lecuona zullen 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven alvorens ze hun revalidatie kunnen starten met als doel om op tijd fit te zijn voor het eerstvolgende Grand Prix weekend in Portimão welke van 16 t/m 18 april op het programma staat.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter