Jack Miller voerde zaterdag lange tijd de lijst aan tijdens de tweede dag van de Official MotoGP Test. In de slotfase dook Fabio Quartararo weliswaar nog net onder de tot dan toe snelste rondetijd van de Australiër, maar na afloop was de Pramac Racing coureur een tevreden man.

Jack Miller was zaterdag in Sepang tijdens de tweede dag van de Official MotoGP Test opnieuw de snelste Ducati coureur. Ondanks dat Miller een druk testprogramma afwerkte, zijn Ducati merkgenoten de nodige moeite lijken te hebben met de nieuwe Michelin achterband was hij de gehele dag snel.

Miller voerde een groot deel van de dag zelfs de tijdlijst aan totdat in de laatste minuten van de dag Fabio Quartararo hem terugverwees naar de tweede plaats op de lijst. Ondanks dit liet de flamboyante Australiër na afloop van de dag de aanwezige media weten tevreden, maar daarnaast ook wel verrast te zijn door het gemak waarmee hij zijn snelle rondetijden op de klok wist te zetten.

Jack Miller: “Het zijn twee goede dagen geweest, ook al waren ze erg warm en erg lang. Maar het voelt echt goed om weer op de motor te zitten en we werken allemaal naar hetzelfde doel toe. Gisteren hebben we een paar dingen geprobeerd en vandaag hadden we opnieuw een vol testprogramma. We hebben verschillende nieuwe afstellingen getest en mijn team heeft de afgelopen winter goed werk geleverd. Ik kijk uit naar de laatste testdag morgen, waar we ons moeten gaan concentreren op de banden, dit omdat er nu allemaal blaren te zien zijn op onze banden. De jongens moeten nu vanavond samenzitten en nadenken over wat ze kunnen doen en verbeteren met de feedback die ik ze heb gegeven. Om eerlijk te zijn, mijn rondetijden hebben me vandaag best wel verrast. We hebben met de gebruikte banden gereden, maar de motor werkt er relatief goed mee, ook al zijn de nieuwe banden voor dit seizoen totaal anders dan vorig jaar. Om goede resultaten te behalen tijdens de eerste paar races moeten we de motor om de banden heen zien te bouwen. Met de nieuwe achterbanden heb ik een goede balans met de motor. Maar ik denk dat er nog de nodige ruimte is voor verbetering, zowel op het gebied van de elektronica, de motor maar ook wat betreft de acceleratie. Kortom, er zijn zeker nog een aantal componenten die beter kunnen.”

Zondag komen de MotoGP coureurs in Sepang opnieuw in actie. Ook tijdens deze derde en afsluitende dag begint de sessie om 03:00 uur en eindigt deze om 11:00 uur Nederlandse tijd.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App