Jack Miller heeft vrijdag in Valencia tijdens de eerste dag van de Gran Premio de Europa de snelste rondetijd op de klok gezet. De Pramac Racing coureur was na afloop van de twee vrije trainingen het snelst voor Aleix Espargaró en Franco Morbidelli.

Het was vrijdag in Valencia een dag vol met verrassingen. Een dag waarin Valentino Rossi langs de kant bleef in afwachting van de uitslag van zijn tweede PCR-test, een dag waarin zowel Garrett Gerloff en Lorenzo Savadori hun MotoGP debuut maakten, een dag waarin de wisselende weersomstandigheden een belangrijke rol speelden en waar tot slot Maverick Viñales gebruik moest maken van zijn zesde motorblok van het seizoen en daarmee zondag vanuit de pitlane aan de MotoGP race moet beginnen.

Op de baan was het echter Jack Miller die zowel in de kletsnatte eerste vrije training als ook op de snelst opdrogende baan in de tweede sessie van de dag de snelste rondetijd liet noteren. De Pramac Racing coureur noteerde in zijn laatste ronde van de dag een rondetijd van 1’32.528, een tijd waarmee hij na afloop van de eerste dag de tijdlijst aanvoerde voor Aleix Espargaró, Franco Morbidelli, Takaaki Nakagami, Pol Espargaró en Alex Rins.

Achter deze top zes, gevormd door zes verschillende motormerken, was het Brad Binder de deze eerste dag afsloot als zevende voor Andrea Dovizioso, Fabio Quartararo en Joan Mir.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App