Jack Miller (P2): ‘De Ducati is echt weer ‘mijn fiets’ dit weekend’

60
Jack Miller - Red Bull Ring | foto© motogp.com

Jack Miller kwalificeerde zich zaterdagmiddag als tweede op de Red Bull Ring in Oostenrijk na een dramatisch weekend in Brno. De Ducati coureur zit er al het hele weekend goed bij en zal zondag één van de favorieten zijn voor de overwinning.

In minder dan een week kunnen dingen nog wel eens flink veranderen. Afgelopen weekend kregen de meeste Ducati coureurs, waaronder Jack Miller, de machine maar niet werkend op het Automotodrom Brno en kwam de Australiër uiteindelijk op een teleurstellende negende plaats over de finish.

Hoe anders is het dit weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Sinds de terugkeer in 2016 op de MotoGP kalender heeft Ducati alle races nog gewonnen op het heuvelachtige circuit. Mede dankzij de nieuwe Michelin banden staat Ducati er dit weekend heel anders voor en zijn er weer lachende gezichten te zien bij de Italiaanse fabrikant. Ook Jack Miller kan weer hoopvol aan de race beginnen op zondagmiddag na een tot dusver sterk weekend. De Australiër lijkt er veel vertrouwen in te hebben want in de natte FP2 en de grotendeels natte FP3 besloot hij de baan niet eens op te gaan, omdat hij weet dat-ie sterk is in zulke omstandigheden. In de kwalificatie reed Miller een keurige tweede tijd achter goede vriend Maverick Viñales en zal hij ongetwijfeld niets liever willen dan de tweede MotoGP overwinning van zijn carrière behalen en de ongeslagen status van Ducati op de Red Bull Ring behouden.

Jack Miller: “Vorige week was echt een drama maar de machine voelde sinds de start van dit weekend meteen weer als ‘mijn’ fiets, het voelt weer zoals normaal. In Tsjechië was het zo ongeveer de ‘perfecte storm’ voor ons, dus was het fijn om al in de eerste ronde op vrijdag weer een goed gevoel te hebben. Het team heeft hard gewerkt. Vanochtend was het behoorlijk uitdagend op de nog deels natte baan, ondanks dat wisten we snellere rondetijden te rijden dan in FP1. Het was belangrijk om meteen door te kunnen naar Q2.

Het zal morgen een lastige race worden. Ook strategisch, denk aan brandstofverbruik, de banden, dat soort dingen. Ik denk dat we het vandaag goed gedaan hebben en deze startpositie maakt het iets makkelijk voor de race van morgen.

Ik hoop dat het morgen een droge race wordt want dit is niet de meest prettige plek om in de regen te rijden. Vanwege de hoogteverschillen ontstaan er vaak kleine riviertjes en hebben we last van aquaplaning. Tot nu toe zijn de meeste weersvoorspellingen niet uitgekomen dus hopelijk is dat morgen ook het geval.”

Op zondagochtend komen de MotoGP coureurs eerst nog om 09:40 uur in actie voor een twintig minuten durende warm-up sessie. De race op de Red Bull Ring over 28 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected]acesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App