Jack Miller (P2): “De race zal een grote verrassing worden”

771
Jack Miller - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Ducati Corse

Jack Miller heeft zich zaterdagmiddag als tweede gekwalificeerd voor de MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Samen met teamgenoot Pecco Bagnaia en Luca Marini maakte hij er een Ducati top drie van en zal hij zondag op jacht gaan naar zijn derde zege van het jaar.

Zaterdagmiddag kwam Jack Miller slechts 0,025 seconde tekort op Ducati Lenovo teamgenoot Pecco Bagnaia voor pole position. De Australiër is al het hele weekend snel op het regenachtige Misano World Circuit Marco Simoncelli met een derde tijd in FP1, de snelste tijd in FP2, de derde tijd in FP3 en de derde tijd in FP4.

Na veel regenval begon het op zaterdagmiddag toch op te drogen en moesten de coureurs met slicks de baan op. Dit bleek uiterst listig te zijn gezien het grote aantal valpartijen. Ook Jack Miller kreeg de nodige waarschuwingen maar is tot dusver nog niet onderuit gegaan.

Na zijn twee zeges in Jerez en Le Mans is de Australiër alleen in Barcelona nog op het podium gefinisht, daarna was een vierde plaats op Silverstone zijn beste resultaat. Hoog tijd voor de sympathieke Ducati coureur om weer eens op één van de drie treden te staan, en dan bij voorkeur natuurlijk de hoogste trede.

Of dat zondag ook in Misano gaat gebeuren is maar de grote vraag. Drie weken geleden op het Circuit of the Americas maakte Miller plaats voor teamgenoot Bagnaia omdat die nog kans heeft om de wereldtitel te behalen. Met Fabio Quartararó op de vijftiende startplaats kan Bagnaia morgen een belangrijke slag slaan, zeker als hij net als vijf weken geleden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli weer weet te winnen. Of Miller aan de kant gaat voor zijn teamgenoot als hij zelf ook een overwinning kan behalen is maar de vraag, wel weet de Australiër dat het een bijzondere race gaat worden vanwege het feit dat men slechts een handjevol ronden op een droge baan heeft gereden dit weekend.

Jack Miller: “Tot dusver kunnen we tevreden zijn met het verloop van dit weekend. We zijn in alle omstandigheden en snel en stonden in iedere sessie in de top drie. Het is tot nu behoorlijk hectisch geweest, ik heb veel momenten gehad waar ik bijna onderuit ging maar gelukkig ben ik blijven zitten. De machine doet het heel goed in alle omstandigheden. Het was behoorlijk stressvol om in de kwalificatie pas voor het eerst dit weekend op een droge baan te rijden, je denkt dan meer aan dingen waar je normaal gesproken niet aan denkt.

Het werk dat we hier gedaan hebben in de test na de GP heeft ons geholpen. We hadden een goede basisafstelling, en ik bleef afwachtend totdat ik zag dat er niet zoveel crashes meer waren aan het einde van FP4. Ik reed toen een paar ronden en had toen een idee hoe het circuit aanvoelde en wat we nog moesten aanpassen aan de machine.

In Q2 kon ik een aantal goede ronden rijden, het was lastig om voldoende temperatuur in de linkerzijde van de band te krijgen waardoor een paar keer bijna ten val kwam. Met name in bocht 6 had de voorkant weinig grip. Het was vandaag zaak om de juiste balans te vinden, iedere keer dat ik wat harder ging pushen schoof ik bijna onderuit. Ik ben blij dat ik weer op de eerste startrij sta. Het lijkt veel op het raceweekend dat we hier een paar weken geleden hadden, hopelijk kan ik deze keer ook in de race toeslaan.

De omstandigheden zijn heel verschillend met een paar weken geleden, ik denk dat niemand echt weet hoe het zal verlopen morgen. Vanaf een ronde of tien weten we niet hoe het zal gaan met zaken zoals de bandenslijtage. Het zal belangrijk zijn om meteen vanaf het begin goed weg te komen, vooral omdat mijn directe concurrent in het kampioenschap en die van Pecco [Bagnaia] verder naar achteren staan.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 10:00 uur in actie voor een twintig minuten durende warm-up sessie. De race over 27 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat om ‘s middags 14:00 uur van start.

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter