Jack Miller (P2): ‘Helaas kwam mijn ‘master plan’ niet uit’

188
Jack Miller (43) komt als tweede over de finish kort achter Franco Morbidelli (21) - Circuit Ricardo Tormo | foto© motogp.com

Jack Miller werd zondagmiddag tweede in de MotoGP race op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De Australiër had een plan gemaakt om in de laatste ronde de overwinning naar zich toe te trekken maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Het is de eerste podiumfinish voor Miller sinds de Grand Prix van Styria op de Red Bull Ring.

Het was alweer bijna drie maanden geleden dat Jack Miller voor het laatst op het podium stond in de MotoGP klasse. De laatste keer was in augustus op de Red Bull Ring tijdens de Grand Prix van Styria toen hij tweede werd achter racewinnaar Miguel Oliveira.

Het plan voor zondagmiddag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia was om de race in de laatste ronde te winnen maar Franco Morbidelli stak daar een stokje voor. Op het rechte stuk maakte Miller optimaal gebruik van de topsnelheid van zijn Ducati en ging hij voorbij aan de Petronas Yamaha SRT coureur. Echter wist Morbidelli meteen al te counteren en werd Miller weer terugverwezen naar de tweede plaats.

Een halve ronde lang passeerde het tweetal elkaar waarbij Morbidelli uiteindelijk aan het langste eind trok. Al met al een goed weekend voor Miller met een tweede plaats op de grid en zijn eerste podiumfinish in drie maanden, ook al werd het uiteindelijk niet zijn tweede MotoGP zege waar hij inmiddels alweer ruim vier jaar op wacht.

Jack Miller: “Het is fantastisch om weer op het podium te staan. Ik heb echt heel veel plezier gehad in de race, ik genoot van iedere minuut. Franco [Morbidelli] reed een gigantisch hoog tempo en ik deed er alles aan om aan te blijven haken. Ik zag dat mij dat lukte en met name halverwege de race voelde ik me goed. Ik reed met de medium-compound voorband terwijl alle andere coureurs voor de hard-compound hadden gekozen. Ik kon vanaf de start meteen pushen en ik voelde me comfortabel.

Zo ongeveer halverwege de race kwam ik steeds een beetje dichterbij en ik dacht: “Oké dan, dit is niet verkeerd” en ik begon al in m’n handen te wrijven. Ik wist m’n banden behoorlijk goed te houden en ik had al een plannetje gemaakt dat ik in de laatste ronde op het rechte stuk zou aanvallen. Mijn bedoeling was om dan meteen van hem weg te rijden maar dat kwam helaas niet zo uit. In bocht 1 werd ik een beetje weggeblazen door de wind waardoor ik wijd ging. Ik kon mijn lijn niet houden waardoor hij meteen weer terug kon komen.

Met name bij het ingaan van bocht 2 was het spannend en waren we allebei een beetje aan het afwachten wie er nou als eerste zou remmen. In bocht 5 wist hij mij uiteindelijk weer te passeren. In bocht 7 kwam ik bijna in het gras terecht en wist ik hem bijna nog aan de binnenkant te passeren maar hij verdedigde goed.

Felicitaties voor hem (Franco Morbidelli), hij reed fantastisch en verdient deze overwinning. Ook felicitaties voor Joan [Mir] voor het behalen van de wereldtitel. Hij heeft een geweldig jaar gehad en het is mooi om te zien dat de ‘underdog’ ook kan winnen.”

Komend weekend vindt alweer het laatste Grand Prix weekend van 2020 plaats. De MotoGP paddock reist af naar Zuid-Portugal om het seizoen af te sluiten met de laatste Moto3, Moto2 en MotoGP race van het jaar op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App