Jack Miller (P2): ‘Voelt goed om Pramac Racing hoofdstuk af te sluiten met podium’

204
Jack Miller - Autódromo Internacional do Algarve | foto© motogp.com

Jack Miller kwam zondagmiddag als tweede over de finish in de MotoGP race op het Autódromo Internacional do Algarve. Ditmaal wist de Australiër Franco Morbidelli wel te verslaan en nam hij waardig afscheid van het Pramac Racing team met een verdienstelijke podiumfinish.

Net als een week geleden in Valencia kwam Jack Miller ook in Portimão als tweede over de finish. Ditmaal wist hij Franco Morbidelli voor te blijven in de laatste ronde van de race, echter was thuisrijder Miguel Oliveira vertrokken na een dominante race en behaalde de Portugees zijn tweede MotoGP zege van het seizoen.

Op zaterdag hoopte Miller nog om het Pramac Racing team te belonen met een overwinning, iets wat ze in negentien seizoenen in de koningsklasse nog niet behaald hebben. Dat is helaas voor de Australiër niet gelukt maar met opnieuw een podiumfinish, zijn vierde van het seizoen, zal het Italiaanse team ongetwijfeld tevreden zijn.

Nu kan Miller zich opmaken voor het volgende hoofdstuk in zijn carrière. Samen met huidige teamgenoot Pecco Bagnaia gaat hij naar het fabrieksteam van Ducati. De laatste keer dat een Australiër voor het officiële Ducati team reed wisten ze hun tot nu toe enige MotoGP wereldtitel te behalen, toen was dat met Casey Stoner.

Jack Miller: “Het voelde weer precies als vorige week, het was net een déjà vu. Ik denk dat ik hem [Franco Morbidelli] in de afgelopen twee races wel zo’n zestig ronden lang heb gevolgd. Ik heb zeker een goed idee van zijn manier van rijden nu, haha. Gelukkig kon ik hem dit weekend wel verslaan, alleen jammer dat [Miguel] Oliveira al vertrokken was.

Miguel reed een geweldige race en eigenlijk verwachtte ik dat we in de tweede helft van de race naar hem toe zouden rijden, want Franco [Morbidelli] en ik reden zeker niet langzaam. We reden constant lage 1’40-ers met hier en daar een 1’39 maar hij wist alsnog van ons weg te rijden. Petje af voor hem, hij reed echt een fantastische race. Het voelt in ieder geval goed om mijn hoofdstuk met Pramac Racing af te sluiten met een podium.

Het had natuurlijk een heel ander verhaal kunnen zijn dit seizoen. Ik ben slechts zeven punten achter de derde plaats in het kampioenschap geëindigd met vier DNF’s waarvan er slechts één een valpartij was. Dat stelt me natuurlijk wel een beetje teleur maar het is zoals het is.

Ook is het een hele eer om voor Ducati de constructeurstitel behaald te hebben, dat maakt het in ieder geval nog enigszins goed dat ik niet heb kunnen winnen voor Pramac Racing. Zoals ik al vaker heb gezegd kan ik Paolo Campinoti (Pramac CEO) en Francesco Guidotti (Pramac Racing team manager) en de rest van het team niet genoeg bedanken. Wat zij voor mij in de afgelopen drie jaren hebben gedaan is fantastisch.

Ik heb nog nooit in mijn carrière zo lang bij hetzelfde team gereden. Mijn twee jaren bij MarcVDS was het langste dat ik hiervoor ooit bij hetzelfde team heb gereden, de rest waren allemaal éénjarige contracten waardoor het na drie jaar bij Pramac voelt alsof ik er al eeuwen rij! Ze hebben mij heel veel geleerd, zowel op de baan als naast de baan. Het waren levenslessen die ik nooit zal vergeten dus ik ben ze heel dankbaar voor wat ze voor mij gedaan hebben. Toen ik bij dat team kwam was ik voor velen nog een vraagteken maar ik denk dat we wel een hoop hebben bewezen in de afgelopen jaren.”

Het MotoGP seizoen van 2020 is nu ten einde gekomen. Er wordt geen officiële test meer gehouden dus de eerste keer dat we alle MotoGP coureurs weer in actie gaan zin is, als alles meezit met betrekking tot het coronavirus, in februari tijdens de officiële Sepang test.