Jack Miller (P3): ‘Dit is een geweldig resultaat voor mij’

5
jack-miller
Jack Miller - Aragon | foto© Nico Schneider

Jack Miller reed zondag in Aragon een sterke en nagenoeg foutloze MotoGP race, een race die de Australiër beloond zag worden met een derde plaats. Een fantastisch resultaat waarmee de Pramac Racing coureur na afloop dan ook zeer tevreden was.

Jack Miller begon de race op Motorland Aragon vanaf de vierde plaats op de startgrid. De Ducati coureur kende een goede start en kwam als snel op de derde plaats te rijden achter leider Marc Marquez en Fabio Quartararo. Op het moment dat de Ducati coureur de tweede plaats over had weten te nemen was Marquez al in geen velden of wegen te bekennen. Gedurende de race waren het vervolgens Maverick Viñales en Andrea Dovizioso die langszij wisten te komen. In de slotfase kon Miller echter nog een keer versnellen en Viñales passeren. De Yamaha coureur had hierop in de laatste paar ronden geen antwoord meer op waardoor Miller als derde de finish wist te passeren en een podiumfinish een feit was.

Jack Miller: “Ik wist dat Marquez te snel zou zijn, maar toen ik Fabio voorbij was en de tweede plaats over wist te nemen was ik een verrekijker nodig om Marc in het vizier te krijgen. Ik dacht bij mezelf, ga maar gewoon, mijn vriend. Toen reed ik alleen rond. Ik kende mijn tempo omdat ik zaterdag in FP4 17 ronden heb gereden. Toen Maverick langskwam, zag ik dat zijn achterwiel op sommige plaatsen veel spinde. Dus ik bleef geduldig en zette de druk waar ik kon zonder de banden kapot te rijden. Ik was in staat om de banden goed te sparen tot het einde. Ik wist dat ik voldoende grip over moest houden om aan het einde van de race nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat bleek uiteindelijk ook, met de finish in zicht wist ik Maverick te passeren en hem van het podium te stoten. Dit is een geweldig resultaat tijdens de voorlopig laatste race in Europa.”

Miller bezet nu de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, zes punten achter Quartararo met wie hij in de strijd is voor de best geklasseerde Independent Team coureur.

Jack Miller: “Mijn belangrijkste doel dit jaar is om de beste coureur van een satellietteam te worden. Fabio zet me in deze strijd onder grote druk, ik moet er keihard voor werken. Maar nu komen er een aantal goede circuits voor ons. Thailand, Japan en vooral mijn thuisrace op Phillip Island zijn weekenden waar ik naar uitkijk. Ik ben het gehele weekend hier de snelste Ducati coureur geweest. Maar Dovi maakte vandaag een sterke comeback. Hij begon vanaf de 10e plaats op de grid! Mijn plan is om in de volgende races dezelfde prestaties te laten zien als hier.”

De eerstvolgende Grand Prix is over twee weken, plaats van handeling is het Chang International Circuit in Buriram, Thailand.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App