#MalaysianGP – Jack Miller heeft vrijdagmiddag in Sepang de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. De Australiër was het snelst op een opdrogende baan voor Cal Crutchlow en Hector Barbera. Marc Marquez kwam niet in actie, de Repsol Honda coureur keerde met buikgriep verschijnselen vroegtijdig terug naar het hotel.

Zonder Marquez, de Repsol Honda coureur bleef tijdens deze sessie langs de kant vanwege buikgriep verschijnselen. De Repsol Honda coureur, die een drukke week achter de rug heeft vanwege een aantal commerciële activiteiten voor Repsol en Honda in India, klaagde direct na afloop van de eerste vrije training – waarin hij de snelste tijd liet noteren – over buikrampen. Aangezien de klachten steeds erger werden besloot de inmiddels tot MotoGP wereldkampioen gekroonde Honda coureur een bezoek te brengen aan het medical centre en de tweede (natte) vrije training aan zich voorbij te laten gaan.

Naast Marquez besloot ook Andrea Iannone – dit weekend terugkerend na een in Misano opgelopen rugblessure – binnen te blijven en geen onnodige risico te nemen onder de moeilijke omstandigheden.

Ondanks dat het gestopt was met regenen bleef het circuit nat en begonnen de MotoGP coureurs op volle regenbanden aan het tweede sessie van de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. In de beginfase waren het Yonny Hernandez en Cal Crutchlow die elkaar een aantal keren afwisselden bovenaan de lijst.

Gedurende de sessie droogde de baan echter dusdanig op dat er in het tweede deel van de training overgestapt werd op intermediate banden. Met nog ruim tien minuten te gaan was het Loris Baz die op intermediate banden naar de bovenste plaats op de lijst kwam. Opvallend was dat op hetzelfde moment Valentino Rossi opnieuw naar buiten ging op regenbanden, de Italiaan noteerde vervolgens wel de tweede tijd.

Baz dook vervolgens nog een aantal keren onder zijn eigen snelste tijd terwijl Alvaro Bautista – net als Rossi ook op regenbanden – met nog vier minuten te gaan naar de tweede plaats wist te komen.

Terwijl Baz doorging op de intermediate banden, er nog een aantal coureurs op regenbanden actief waren kwamen met nog twee minuten te gaan de eerste coureurs naar buiten op slicks.

Crutchlow, Hector Barbera, Bradley Smith, Valentino Rossi en Jack Miller waren de coureurs die het aandurfden om op slicks naar buiten te gaan, een gok die goed uitpakte voor een aantal.

Het was namelijk Miller die een tijd op de klok zette van 2’08.872 en daarmee het snelst was voor Crutchlow, Barbera en Smith en met z’n vieren Baz in de laatste minuut terugverwezen naar de vijfde plaats op de lijst.

Scott Redding werd zesde gevolgd door Andrea Dovizioso, Stefan Bradl, Tito Rabat en Hiroshi Aoyama.

Rossi, die in de slotfase ook nog wisselde van regenbanden naar slicks, sloot de sessie af als dertiende. De negenvoudig wereldkampioen was net te laat om nog een rondetijd op de klok te zetten op de droogweerbanden.

Pol Espargaró, Aleix Espargaró, Maverick Viñales en Jorge Lorenzo kwamen in tegenstelling tot Marquez en Iannone wel naar buiten maar namen geen onnodige risico’s, zij sloten deze sessie dan ook af in de achterhoede.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Marquez voert deze lijst aan met zijn snelste tijd uit de eerste vrije training voor Viñales, Redding, Iannone, Rossi, Barbera, Aleix Espargaró, Hernandez, Bautista en Lorenzo.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag