Jack Miller test positief op Covid en mist Ducati teampresentatie

1481
jack-miller
Jack Miller | foto© Ducati Corse

Jack Miller heeft via een bericht op zijn social mediakanalen laten weten dat hij positief getest heeft op Covid. De Ducati MotoGP coureur mag hierdoor niet reizen, kan Australië dus niet verlaten en zal hierdoor de op 28 januari aanstaande geplande presentatie van zijn Ducati Lenovo Team gaan missen.

Jack Miller bracht de afgelopen weken thuis door in zijn geboorteland Australië. De MotoGP ster kwam er niet alleen in actie tijdens een gastoptreden in het Australisch Superbike kampioenschap maar hij genoot ook van het prachtige zomerweer en een verblijf op de boerderij van zijn ouders.

Het plan van Miller was echter om deze week terug te keren naar Europa om op 28 januari aanwezig te zijn bij de presentatie van zijn Ducati Lenovo MotoGP team. Een positieve PCR-test gooit echter roet in het eten, zo laat de drievoudig MotoGP winnaar weten via een videobericht op zijn social mediakanalen.

Jack Miller: “Helaas zit ik nog thuis in Australië, dit omdat ik positief heb getest op Covid-19. Ik kan momenteel niet reizen. Maar ik kan alle vrienden en fans geruststellen, ik ben in orde, ik heb geen symptomen. Maar ik kan gewoon niet naar Italië vliegen. Ik wil alle fans vertellen dat ik ze mis. Ik kan niet wachten tot de eerste tests in Sepang over twee weken. Tegen die tijd kan ik weer reizen.”

Gelukkig voelt Miller zich niet ziek en heeft hij geen symptomen.

Jack Miller: “Ik zit in quarantaine, maar ik kan mijn training hier op de boerderij ongehinderd voortzetten. Ik heb het virus een tijdje kunnen ontwijken, maar nu heeft het me te pakken. Het mooie is: binnenkort mag ik weer reizen!”

Dat Miller binnenkort weer mag reizen is goed nieuws want op 05 en 06 februari aanstaande staat de eerste Official MotoGP test op het programma. Deze test vindt plaats op het Sepang International Circuit in Maleisië. Het goede nieuws voor de Ducati coureur is, het bespaart hem dit keer een lange reis die normaalgesproken vanuit Australië via Europa naar Maleisië zou gaan. Een geluk bij een ongeluk is dat Miller nu rechtstreeks vanuit zijn geboorteland naar Sepang kan reizen, een reis die duizenden kilometers minder lang is.

UPDATE:Ducati heeft zojuist middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat men de voor 28 januari geplande teampresentatie zal uitstellen tot 07 februari aanstaande.

Onderstaand de data van de 2022 MotoGP wintertesten:

MotoGP Shakedown-Test:

  • 31 Januari, 01-02 Februari: Sepang International Circuit, Maleisië (alleen MotoGP testcoureurs en MotoGP debutanten)

Official MotoGP Test:

  • 05-06 Februari: Sepang International Circuit, Maleisië
  • 11-12-13 Februari: Mandalika Street Circuit, Indonesië

 

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter