Jack Miller wint MotoGP race Gran Premio Red Bull de España

0
jack-miller
Een geëmotioneerde Jack Miller na afloop van de race| foto© motogp.com

Jack Miller heeft zondagmiddag in Jerez de la Frontera de vierde MotoGP race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Australiër passeerde op Circuito de Jerez-Angel Nieto na vijfentwintig ronden als winnaar de finish voor teamgenoot Francesco Bagnaia en Yamaha Franco Morbidelli.

De MotoGP race van de Gran Premio Red Bull de España ging zondagmiddag om 14:00 van start en lange tijd leek het erop dat de vanaf de pole vertrokken Fabio Quartararo onbedreigd naar de overwinning zou rijden, zij het niet dat de Fransman tien ronden voor het einde zijn tempo moest laten zakken vanwege een fysiek probleem.

Jack Miller profiteerde meteen, en terwijl Quartararo de ene na de andere positie prijs moeste geven, reed de Australiër naar zijn eerste MotoGP zege op een droge baan. Francesco Bagnaia maakte het succes voor Ducati compleet door als tweede de finish te passeren terwijl de laatste plaats op het podium werd veiliggesteld door Yamaha coureur Franco Morbidelli.

Takaaki Nakagami werd op de vierde plaats de best geklasseerde Honda coureur terwijl regerend MotoGP wereldkampioen in deze vierde race van het seizoen de top vijf completeerde.

Aleix Espargaró stuurde zijn Aprilia naar de zesde plaats voor Maverick Viñales, Johann Zarco, de opnieuw sterk acterende Marc Marquez en zijn teamgenoot Pol Espargaró die in zijn vierde race op de Repsol Honda als tiende de zwart/wit geblokte passeerde.

De onfortuinlijke Quartararo kwam uiteindelijk nog als dertiende over de finish om vervolgens met een van pijn verbeten gezicht zijn motor in de pitbox te parkeren.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter