Jaimie van Sikkelerus heeft een flinke tegenslag opgelopen in zijn voorbereiding op de herstart van het seizoen 2020. De 23-jarige coureur trainde zondag 21 juni met zijn crossmotor in Lelystad, waarbij hij na een onverwachte inhaalactie zeer ongelukkig terechtkwam. Dit resulteerde in een gebroken kuit- en scheen bij het enkelgewricht.

Vorige week werd de herstart van de World Supersport kalender gepresenteerd. De eerste race staat van 31 juli t/m 2 augustus gepland in Jerez. Eind februari was Jaimie van Sikkelerus het seizoen 2020 met het MPM Routz Racing Team gestart op Phillip Island. Na de corona-uitbraak bleef de coureur uit Akersloot fit met veel fysieke trainingen en sinds begin mei mocht hij ook weer trainen op de motor. Deed dit Van Sikkelerus met zijn Yamaha R6 en R1 op het TT Circuit Assen en ook trainde hij volop met zijn supermoto. Zondag 21 juni was The Sikk op de crossbaan in Lelystad om daar met een aantal vrienden te trainen en plezier te maken.

Het was een hele leuk dag onder perfecte weersomstandigheden. Echter liep de laatste sessie minder goed af. Voor de laatste sessie was er gesproeid op de baan. Daardoor was het wat gladder in de beginfase. Van Sikkelerus zat in zijn eerste ronde kort achter een langzamere rijder. Hij wilde deze rijder voorbijgaan door de buitenbocht te nemen en links uit te komen voor een serie sprongen. De rijder voor Van Sikkelerus ging op het laatste moment ook naar links, waardoor Van Sikkelerus naar het middengedeelte moest uitwijken. Bij de landing gleed het achterwiel weg en vervolgens raakte de linkervoet van The Sikk de grond. De enkel draaide helemaal door en Van Sikkelerus voelde gelijk dat het mis was.

Toen Van Sikkelerus aan de zijkant van de baan zat en naar zijn linkerbeen keek, zag hij dat zijn enkel in een onnatuurlijke positie stond. In een vlugge reactie trok hij gelijk zijn laars uit, waarbij zijn enkel ook weer iets rechter kwam te staan. In het ziekenhuis bleek helemaal dat het goed mis was. Zowel het kuit- als scheenbeen is gebroken bij het enkelgewricht. Er zit nog te veel vocht in de enkel om gelijk te kunnen opereren, daarom heeft de Yamaha-coureur nu gips. Over ongeveer tien dagen, rond de periode van 1 juli, kan Van Sikkelerus waarschijnlijk geopereerd worden. Na de operatie zal er ook meer bekend zijn over de revalidatieperiode en wanneer Van Sikkelerus zijn seizoen kan hervatten. Wanneer hier meer duidelijk over is, houden we jullie uiteraard daarover op de hoogte.

Jaimie van Sikkelerus: “Het is echt zo zuur. Nu het seizoen weer gaat beginnen gebeurt er dit. Het was een super leuke dag tot het moment in de laatste sessie. Toen mijn voet de grond raakte en zo draaide, wist ik gelijk dat het fout zat. Ik ben door mijn vrienden enorm goed geholpen op het circuit en wil hen daarvoor bedanken! Tot aan de operatie probeer ik zo goed mogelijk mijn enkel en been rust te geven, zodat de zwelling minder wordt. Na de operatie kunnen we meer zeggen over wanneer ik terug kan keren op de motor. We gaan er alles aan doen!”


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App