Jaimie van Sikkelerus: Geslaagde seizoensopener in het Spaanse Navarra

1730
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© TAG Honda

Het 2024 Bennetts British Superbike Championship seizoen werd afgelopen weekend geopend op het circuit van Navarra in Spanje. Voor Jaimie van Sikkelerus zijn debuut in de dit seizoen nieuwe Superbike Pathway categorie (een motor met extra restricties), een categorie die deel uit maakt van de reguliere Superbike klasse.

Jaimie van Sikkelerus maakt dit seizoen zijn debuut in de koningsklasse van het Bennetts British Superbike Championship. De Noord-Hollander verschijnt aan de start in de kleuren van het Tag Honda team waar hij één van de coureurs is binnen de nieuwe Pathway categorie. Het afgelopen weekend vond de seizoensopening plaats op het circuit van Navarra in Spanje, een circuit dat eigendom is van de British Superbike organisator MotorSport Vision (MSV).

Alvorens het 2024 seizoen van start ging kreeg Jaimie van Sikkelerus de gelegenheid om al twee dagen te testen met het Tag Honda team op het Spaanse circuit. Het werden twee positieve testdagen en de Noord-Hollander keek dan ook uit naar het eerste wedstrijdweekend op de voor hem nieuwe Honda.

Van Sikkelerus hield zijn hoofd koel in het sterke deelnemersveld en liet meteen zien zich goed thuis te voelen tussen de Superbike kanonnen. Op zijn Pathway machine wist hij zich als drieëntwintigste te kwalificeren op slechts 1,8 seconden van de reguliere Superbike polesitter. Met de klassering werd de Nederlander tweede van de aanwezige Pathway coureurs.

Zondag tijdens de eerste twintig ronden tellende race passeerde Van Sikkelerus als eenentwintigste de finish, dit ondanks dat er een aantal kleine issues waren met zijn Honda. Wel werd Van Sikkelerus eerste Pathway coureur.

Het team besloot dan ook voor de tweede race nog een nieuw motorblok te monteren. Ook in deze race wist Van Sikkelerus zich goed staande te houden en werd de negentiende plaats zijn deel. Dit keer was deze klassering goed voor de tweede plaats in de Pathway klasse.

Zaterdag 27 april aanstaande zal Van Sikkelerus zijn opwachting maken tijdens de tweede ronde van het IDC op het TT Circuit Assen waar hij van start zal gaan in de Dutch Superbike klasse. Na het evenement in Assen zal de Noord-Hollander vertrekken naar Engeland waar hij twee dagen zal gaan testen op het Circuit van Oulton Park, het circuit waar in het weekend van 4 t/m 6 mei de volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship wordt verreden.

Klik hier voor alle resultaten

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.