Jaimie van Sikkelerus ondergaat laatste operatie

1412
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© MPM Routz Racing

Jaimie van Sikkelerus is op woensdag 26 mei voor de laatste keer geopereerd aan zijn linkerbeen. Tijdens deze operatie werd de plaat en het schroef materiaal uit het been van de MPM Routz Racing coureur verwijderd.

Jaimie van Sikkelerus heeft in een jaar tijd een lange sleep aan ingrepen en herstelperiodes meegemaakt want dit was de zevende en laatste operatie waarbij er een grote ingreep is gedaan om de stand van zijn voet te verbeteren.

Dit betekent dat de coureur uit Akersloot nu alle geplande operaties achter de rug heeft en tevens de aangebrachte plaat en het schroefmateriaal – welke tijdens de onlangs verreden testdagen ter voorbereiding op het British Supersport seizoen voor de nodige irritaties zorgden – verwijderd is. Het was een grote noodzaak voor de Noord-Hollander om het materiaal uit zijn lichaam te verwijderen voordat het wedstrijdseizoen op 25 juni te Oulton park van start gaat.

De rijder uit Akersloot had direct na de operatie al geen pijn meer in zijn linker onderbeen en enkel en herstelde door de nauwe samenwerking met de fysio bijzonder snel van de impact van de operatie. Dit heeft Van Sikkelerus dan ook doen besluiten om komende zaterdag deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het International Dutch Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. De hoofdreden van deelname is voor Van Sikkelerus het opdoen van wedstrijdritme, hetgeen tevens de laatste trainingsmogelijkheid zal zijn voordat het Britse wedstrijdseizoen in Oulton park van start zal gaan.

Handige links IDC races 05-06-2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter