Jake Dixon zal in 2019 de overstap maken naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 22-jarige Brit, die momenteel verwikkeld is in een hevige titelstrijd voor het British Superbike kampioenschap, heeft hiervoor een contract getekend met het Ángel Nieto Team.

Zaterdagavond tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón is bekendgemaakt dat Jake Dixon in 2019 de overstap gaat maken van het British Superbike kampioenschap naar het Moto2 klasse en zal rijden voor het Ángel Nieto Team. De 22-jarige Brit is op dit moment één van de zes kanshebbers voor de British Superbike titel en won vorige week beide races op Oulton Park waarbij hij komend weekend op het TT Circuit Assen opnieuw zal strijden tegen onder andere kampioenschapsleider Leon Haslam.

Zijn debuut als vaste Moto2 coureur in Qatar in 2019 zal niet zijn eerste deelname zijn aan een Grand Prix. In 2017 reed Dixon met een wild-card tijdens zijn thuis Grand Prix op Silverstone.

Jake Dixon: “Ik wil Jorge Martínez ‘Aspar’, het Ángel Nieto Team en KTM bedanken voor deze mogelijkheid. Dit is een team met veel ervaring en meerdere wereldtitels op hun naam en ik kijk er naar uit om deel uit te maken van een nieuw project met het Ángel Nieto Team en KTM. Het eerste seizoen zal vooral bestaan uit zoveel mogelijk informatie verzamelen, zoveel mogelijk leren waarna ik het seizoen daarna hopelijk kan vechten voor het kampioenschap. Ik wil ook mijn huidige RAF Regular & Reserve Kawasaki team bedanken voor de afgelopen twee seizoenen voor alles wat ze voor mij gedaan hebben en iedereen die mij heeft geholpen om deze overstap naar het Moto2 wereldkampioenschap mogelijk te maken.”

Jorge Martínez ‘Aspar’: “We zijn heel blij om Jake Dixon welkom te heten in het Grand Prix paddock en de Ángel Nieto Team familie. Hij is een coureur met veel potentie aangezien hij nog jong is maar al topresultaten behaalt in zijn eigen land. Het is veelbelovend voor onze terugkeer naar Moto2 en samen met KTM hopen we te groeien in 2019.”

Dixon zal komend seizoen de Spanjaard Xavier Cardelus treffen als Moto2 teamgenoot binnen het Angel Nieto Team.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App