Voormalig World Superbike coureur Jakub ‘Kuba’ Smrz keert in 2017 terug in het MCE Insurance British Superbike Championship met PR Racing waar hij uit zal komen in de Superbike klasse, terwijl zijn jongere broer Matej opnieuw voor het team uit gaat komen maar dan in de Superstock 1000 klasse.

Jakub en Matej Smrz hebben onlangs beiden een overeenkomst getekend met PR Racing, het British Superbike Team dat komend seizoen opnieuw met BMW motoren aan de start zal verschijnen. Opvallend is echter wel dat Jakub uit gaat komen in de British Superbike klasse en dat Matej van start zal gaan in de Pirelli National Superstock 1000 categorie.

Jakub Smrz: “Ik ben heel erg blij om komend seizoen samen met Matej deel uit te maken van PR Racing. Ik kijk er naar uit om samen onze kennis te kunnen delen en gezamenlijk met het team een stap te kunnen maken aangezien we de beschikking krijgen over een zeer competitief pakket. We hebben afgelopen week met het hele team samengezeten om de planning door te nemen en PR Racing is al begonnen met het prepareren van de BMW’s, dus we kunnen al snel beginnen met onze eerste test. Ik heb een heel goed gevoel over 2017 en ik kan dan ook niet wachten om van start te gaan met onze voorbereidingen.”

Matej Smrz: “Ik voel me zelfverzekerd ondanks mijn moeilijke start het afgelopen seizoen. Gelukkig mocht ik afgelopen seizoen debuteren in het BSB bij een fantastisch team. John en zijn partners hebben me voor komend seizoen opnieuw een kans gegeven en ik wil iedereen laten zien dat dit geen verkeerde beslissing is. Om voor het eerst sinds vijftien jaar samen samen met mijn broer in één team te zitten is als een droom die uitkomt, ik ben er van overtuigd dat hij een grote aanwinst is. Ik kan alleen maar leren van zijn ervaringen met de BMW en zijn kennis van de circuits. We werken altijd goed samen en ik kijk er heel erg naar uit de mogelijkheden die deze samenwerking ons kan brengen.”

Jakub Smrz kwam in het seizoen 2016 uit voor het Smiths Racing Team BMW terwijl zijn jongere broer Matej in 2016 ook al uitkwam voor PR Racing in de British Superbike klasse. Vanwege een vervelende blessure werd hij echter vanaf de derde ronde vervangen door Josh Wainwright.