Jakub Kornfeil tekende voor het komende seizoen een contract bij het BOÉ Skull Rider Mugen Race Moto3 team. Maar nog voordat er een meter gereden is in 2020 komt er plots een kink in de kabel; de 26-jarige coureur heeft plots en geheel onverwachts bekend gemaakt per direct te stoppen als Grand Prix coureur.

Jakub Kornfeil is al jaren een vaste waarde als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na het afgelopen seizoen samen met zijn jongere landgenoot Filip Salac uitgekomen te zijn voor het Duitse Prüstel Racing tekende de Kornfeil enige maanden geleden een contract voor 2020 bij het BOÉ Skull Rider Mugen Race-team.

Niets leek dan ook een tiende Moto3 seizoen in de weg te staan – Kornfeil is al sinds de start van de klasse in 2012 actief in de Moto3 klasse en heeft tot nu nog aan alle 143 verreden wedstrijden in de klasse aan de start gestaan – maar niets is minder waar zo is nu bekend geworden.

Maandag 20 januari maakte de Tsjech bekend per direct zijn helm aan de wilgen te hangen. Kornfeil nam het besluit nadat zijn trouwe sponsor Redox hem onlangs te kennen had gegeven het sponsorbedrag voor komend seizoen te moeten halveren. Door deze tegenslag kan Kornfeil niet genoeg sponsorgeld bijeen krijgen om een volledig Moto3 seizoen op Grand Prix niveau af te kunnen werken.

Jakub Kornfeil: “Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Het begin is altijd moeilijk, maar het kan nog moeilijker zijn om bepaalde beslissingen te moeten nemen. Aan het einde van vorig seizoen in Valencia was ik me er volledig van bewust dat ik de laatste race van 2019 had voltooid. Ik had nooit gedacht dat dit tevens mijn laatste race in het MotoGP wereldkampioenschap zou zijn! Maar bij deze informeer ik jullie dat er een einde is gekomen aan mijn carrière als professioneel motorcoureur. Ik verlaat een sport waar ik van hield en die me veel heeft gebracht en waarin ik elk wedstrijdweekend bereid was om risico’s te nemen. Ik vertrek met een mengeling van eer, trots en gedeeltelijk een interne nederlaag.”

“Ik heb weliswaar nog steeds een geldig contract met een team, maar ik ben gedwongen om deze cruciale beslissing in mijn leven te nemen. Het seizoen starten met een ander budget dan vooraf de bedoeling was, in onzekerheid leven, wetende dat ik misschien tot aan de Italiaanse Grand Prix in Mugello zou kunnen rijden……geloof me, dat is het me allemaal niet waard. Als professioneel sporter moet je zonder stress kunnen rijden om goede resultaten te kunnen behalen. Ik ben al mijn grote sponsors dankbaar, ook dank aan vrienden, mijn trouwe supporters, die me altijd hebben gesteund om een ​​succesvolle sporter te worden. Zonder hun hulp zou ik geen van mijn behaalde doelen hebben kunnen bereiken en zou ik niet staan waar ik nu als sporter sta. Ik voel me nog steeds een winnaar, zelfs zonder dat ik een wereldtitel heb weten te winnen. Ik heb altijd geprobeerd mijn best te doen, zowel op als naast de baan.”

Jakub Kornfeil
De inmiddels 26-jarige Tsjech maakte in 2009 zijn debuut als Grand Prix coureur in de toenmalige 125cc klasse. Sindsdien stond hij aan de start in maar liefst 182 opeenvolgende Grand Prix weekenden. Kornfeil kwam uit voor een groot aantal verschillende teams, waaronder het Nederlandse RW Racing GP.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App