Jakub Smrz keert komend seizoen terug in de World Superbike paddock, niet als coureur maar als manager van het nieuw opgezette ACCR Czech Talent Team – Willi Race. Dit nieuws hebben de 35-jarige Tsjech en de Czech Motorcycle Federation middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Nadat Jakub Smrz onlangs aankondigde zijn carrière als actief wegracecoureur te hebben beëindigd en zijn helm aan de wilgen te hebben gehangen is nu bekend gemaakt dat de 35-jarige Tsjech komend seizoen aan een nieuwe uitdaging zal beginnen. De oudtse van de twee broers Smrz wordt namelijk teammanager van het ACCR Czech Talent Team – Willi Race, een nieuw team dat komend seizoen aan de start zal verschijnen in de WorldSSP300 klasse van het World Superbike Championship.

Het nieuw opgezette team is een samenwerking tussen de de Czech Motorcycle Federation en Willi Race. Het team kan tevens rekenen op steun van Kawasaki Czech Republic en Smrz Moto, de Tsjechische Kawasaki-dealer onder leiding van de gebroeders Smrz.

Met meer dan 150 starts in het WorldSBK, 20 jaar race-ervaring en 5 podiumplaatsen in de topklasse is Smrz volgens eigen zeggen klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en zal hij al zijn energie en kennis inzetten om nieuwe jonge talenten uit zijn land te vormen en te laten groeien.

“Ik heb altijd graag, na het beëindigen van mijn carrière als coureur actief willen blijven in de racewereld. Ik ben blij en ik voel me klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Met meer dan 20 jaar race-ervaring heb ik het gevoel dat ik de Tsjechische coureurs niet alleen kan helpen om hun eerste stappen in de internationale racewereld te zetten, maar dat ik hen ook kan helpen bij het ontwikkelen van hun rijvaardigheid. Nu moeten we hard werken, maar ik geloof dat dit project veel potentieel heeft, ook dankzij de ervaring van Willi Race en de steun van de Czech Motorcycle Federation (ACCR).”

Het gloednieuwe WorldSSP300-team zal met twee Kawasaki Ninja 400 machines aan de start verschijnen welke bemand zullen worden door Vojtěch Schwarz, tweevoudig Tsjechisch SSP300-kampioen en het afgelopen seizoen middels een wildcard actief in de klasse tijdens de thuisrace in Brno, en Oliver König, die volgend seizoen zal debuteren in het FIM World Supersport 300 Championship.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App