James Ellison zal in 2020 zijn debuut maken als coureur tijdens het bekende North West 200 Roadracing evenement. De voormalig MotoGP en British Superbike coureur zal aan de start verschijnen op een door OMG Racing geprepareerde Suzuki GSX-R1000.

Er gaat voor James Ellison in 2020 een langgekoesterde wens in vervulling. De inmiddels 39-jarige coureur gaat dit seizoen namelijk zijn debuut maken als Roadracing coureur tijdens de 2020 editie van de North West 200.

Ellison, die de afgelopen jaren actief was als coureur in het British Superbike Championship en momenteel actief is in het Endurance World Championship als coureur voor Omega Maco Yamaha, heeft hierover overeenstemming bereikt met OMG Racing die voor hem een Suzuki GSX-R1000 zullen prepareren.

James Ellison: “In de tijd dat ik als coureur actief was in het BSB, de World Supersport en de MotoGP kwam het er steeds niet van omdat je dan simpelweg (te) veel andere verplichtingen heb maar ik heb het steeds in mijn achterhoofd gehad. Na bijna twintig jaar komt het er nu dan eindelijk van. Sinds dit seizoen heb ik een iets makkelijker kalender. Ik doe World Endurance met Omega Maco Yamaha. Maleisië (Sepang) was mijn eerste race met het team en de volgende drie EWC-evenementen zijn dusdanig verdeeld over het jaar dat er gelegenheid is om andere dingen te doen. Nu is er de tijd voor en Brad Clarke, een oude vriend en trouwe sponsor, is eigenaar van Powerslide Motorcycles, en help me dit jaar. De afgelopen week hebben we plannen gemaakt en met Mervyn Whyte gepraat, Brad heeft met OMG Racing gesproken en ze hebben afgesproken om ons te steunen, zodat we goed materiaal tot onze beschikking hebben. Ik weet welke kant het parcours op gaat, ik heb het al eens gereden, ik heb het elk jaar gezien terwijl er vrienden aan de start stonden. En Richard Cooper heeft beloofd me een sleepje te geven.”

Ellison is voornemens aan de start te verschijnen in zowel de Superstock als ook de Superbike klasse.