Takaaki Nakagami, Franco Morbidelli en Jorge Martin waagden zich woensdag voorafgaand aan de Motul Grand Prix of Japan in de Sumo-ring. Het werd een training die de MotoGP sterren niet snel zullen vergeten.

’s Ochtends wanneer de zon opkomt in Tokyo begint de dag voor de rikishi, zoals professionele sumoworstelaars in Japan worden genoemd. En deze week wachtten de machtige krijgskunstenaars in het Arashio Heia (Sumo House) van Tokio een zeer speciale training. Ze kregen namelijk gezelschap van drie coureurs die komend weekend in Motegi aan de start verschijnen tijdens de Motul Grand Prix of Japan.

LCR Honda Team Idemitsu coureur Takaaki Nakagami, Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur Franco Morbidelli en Moto3 titelkandidaat Jorge Martin waagden zich in de ring met de Japanse vechtspecialisten om in de stemming te komen voor de komende trainingen, kwalificatie en race op de Twin Ring Motegi.

Nadat ze enkele basis sumobewegingen en vechtbewegingen geleerd hadden, gingen ze eerst individueel met elkaar aan de slag om en uiteindelijk alle drie samen met een sumo-vechter in de ring te verschijnen. Het werd een bijzondere ervaring die het drietal niet snel zal vergeten.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App